середу, 25 лютого 2015 р.

Вогнем і полум’ям афганської війни опалені, охрещені навіки


Минають дні, ідуть роки.
Життя листки перегортає.
А біль Афгану – навіки,
В душі чомусь не замовкає

  Патріотизм - належна потреба України. Пріоритетним напрямком виховання дітей та молоді є патріотичне виховання. Велика роль у процесі формуванні патріотизму у молодого покоління належить саме бібліотекам. Патріотичне виховання в бібліотеці буде реалізовуватися протягом року у ході проведення цілої низки масових заходів, зустрічей з цікавими людьми.
  26 років минуло відтоді, як вивели з Афганістану радянські війська. За кожним воїном-афганцем своя доля, свій життєвий подвиг, свій крок у безсмертя. Війна безжально перекреслила тисячі молодих життів, переінакшила події, плани, понівечила тіла і долі.
  Із нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території  інших держав та 26-її річниці виведення військ колишнього СРСР із Афганістану в бібліотеці була організована книжкова виставка-вшанування: «Гіркої пам’яті ковток».
  Тепер ця дата сприймається по-іншому, адже якщо три десятиліття тому лише одиниці знали, що таке війна, то нинішнє лихоліття торкнулося мільйонів сімей наших співвітчизників. Немає сумнівів, що цю неоголошену, нав’язану нам війну потрібно закінчувати, щоб люди не втрачали рідних.
  Повертатися до чорних сторінок важко, та вирвати їх або забути  просто не можливо. Тож, аби не забути – треба зберігати, а щоб зберігати – треба знати. В бібліотеці була проведена година мужності: «Вогнем і полум’ям афганської війни опалені, охрещені навіки»
  Мені хотілося, щоб юне покоління знало більше про воїнів-афганців, які проживають у нашому селі. Тому інформація про них зібрана в бібліотеці.
  
  


  Хай у кожного з нас живих, защемлять серця за тих, кого немає серед нас, хто лежить у землі, хто світить нам із небес, а, може, із підбитим крилом ніяк не перелетить через Афганські гори до свого дому.


Немає коментарів:

Дописати коментар