середу, 25 лютого 2015 р.

Вернісаж Наталії Полежаєвої


  Нещодавно на блозі нашої бібліотеки ми розповідали про відкриття в районному історико-краєзнавчому музеї виставки робіт свого односельця – народного майстра Миколи П’ятенка ( до–речі, він додав до своєї галереї класиків української літератури бюст І. Котляревського), а в п’ятницю відбулося відкриття виставки малярських робіт Наталії Полежаєвої, що виконані в широкій кольоровій гамі. Її роботи раніше виставлялись в будинку культури (на святі села), в бібліотеці. Того дня в музейних стінах поєдналися Поезія, Живопис і Пісня. Наталія Анатоліївна працює вже не один рік директором Варварівського будинку культури, пише сама сценарії, тому і масові заходи, які проходять під її керівництвом і участю - творчі, неординарні, цікаві. Свої роботи автор представляла сама, підсилюючи ідею їх створення, зображене й відчуте своїми ж віршованими замальовками, на зразок: «Село, вози, старезна хата - усе те рідне, все своє. Тут Бог блаженство нам дає…».


  Ми раніше знайомилися з поезією Наталії Анатоліївни, кожен в селі добре знає написаний нею вірш: «Варварівки тремтливая краса», це як гімн нашому селу. Її поезія зберігається у збірці: «Поети серед нас» і кожен, хто заходить до бібліотеки, може ознайомитися з місцевими поетами.
  На відкритті виставки слово брали: варварівський сільський голова Олександр Родик.


  Керівник  народного історичного музею Віра Бегмат, гостя з Полтави – поетеса Галина Вовченко, художник Олексій Апостол, Микола Пятенко.



  Прозвучало слово-вітання начальника відділу культури і туризму райдержадміністрації Тетяни Обифіст.


  Прочитавши про художницю на блозі бібліотеки і побачивши її роботи, ви можете звернутися до працівників музею на чолі з Іриною Федорченко і доторкнутись душею до прекрасного.

Немає коментарів:

Дописати коментар