пʼятницю, 24 травня 2019 р.

З книгою по Європі


   День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях: свободи, демократії, поваги до прав людини, верховенства права, та враховує інтереси всіх учасників. Відзначення Дня Європи в нашій державі – це підтвердження єдності України та Європи не тільки за географічною ознакою, а і за духом, історією, спільними цінностями, адже український народ є невід’ємною частиною європейської цивілізації.
   Головною метою відзначення в Україні Дня Європи є:
–  формування позитивної громадської думки щодо євроінтеграційного курсу України;
– ознайомлення якомога ширшого кола громадськості з європейськими цінностями та традиціями;
– популяризація загального європейського культурного надбання серед громадськості, зокрема, молоді;
– залучення населення регіонів України до діяльності, пов’язаної з інтеграцією країни до ЄС.



   Ні для кого не секрет – усі люблять мандрувати. Хтось шукає цікавинки у рідному краї, а користувачі нашої бібліотеки  до Дня Європи, здійснили захоплюючу літературну подорож Європою біля книжкової виставки-екскурсії: «З книгою по Європі». Користувачі бібліотеки подорожували країнами Європи: Австрією, Швецією, Німеччиною, Францією, Великою Британією, Фінляндією, Естонією і Україною. А заразом знайомилися з письменниками і літературними творами цих країн – захоплюючими книгами для дітей : Ф.Зальтен «Бембі», Дж.Толкін «Гобіт», Т. Янссон «Країна Муммі-тролів» , казками Ш. Перро, бр.Грімм тощо. Але і це ще не все!


   Бібліотекар підготовила  гру-подорож: «Парад країн Європи», де наводила цікаві факти про країни Європи. Присутні користувачі мали чудову нагоду не тільки подорожувати, а й переглянути, потримати ці книги і врешті-решт взяти їх додому. Багато цікавого, невідомого, загадкового, що таїть в собі Європа почули користувачі бібліотеки під час гри-подорожі. Учні пірнули в невідомий для них світ сьогодення країн Європейського Союзу, уважно знайомились укладом життя, традиціями та обрядами, милувались чудовими краєвидами…

Немає коментарів:

Дописати коментар