вівторок, 14 травня 2019 р.

Знов білим цвітом вкрилися сади, і знов приходить свято Перемоги


Нема назад нікому вже дороги
Із тих, хто відійшов у небуття.
Згадаймо всіх, хто дав нам Перемогу
Ціною свого власного життя!
   З кожним роком все далі і далі відходять у історію роки Другої світової війни. Завдання бібліотек – донести до нащадків історичну правду про війну та її героїв, їхні подвиги, радощі перемог та біль втрати бойових друзів, зробити все для того, щоб підростаюче покоління пам’ятало про тих, хто визволив світ від нацизму.  
   До Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, бібліотекарем Т. Вус проведено огляд літератури: «В книжковій пам’яті – миттєвості війни». Друга світова війна була найжорстокішою і найстрашнішою в історії людства. У пам’яті тих, кому судилося через неї пройти, назавжди закарбувалися ті важкі часи.
 Вся історія нашого народу пов’язана з постійною загрозою іноземного вторгнення, з необхідністю відстоювання своєї свободи і незалежності. Юних користувачів зацікавила книга нашого земляка В. Дугара «Крізь буревій». 



Користувачів старшого покоління зацікавила книга Кузнецова А. «Бабий яр».


   З кожним роком віддаляє нас історія від далеких часів війни. Та ми не маємо права забувати тих, хто поліг на фронтах Другої Світової війни, хто загинув від тортур у нацистській неволі та намагався вижити і боротися на окупованій землі, хто здобував Велику Перемогу. Серед них і наші воїни-земляки. Напередодні святкування Дня Перемоги  в с.Варварівка завершили ремонт могили-памятника загиблим Воїнам.


Ми знову прийдемо до вічного вогню,
Рокам ніколи пам’яті не стерти
Про тих, хто пережив страшну війну,
І тих, хто залишивсь в обіймах смерті.
Ми знову прийдемо до вічного вогню…

Із нами прийдуть і онуки й діти,
Щоб ветеранам до землі вклонитись,
Щоб вшанувати їхню сивину.
Нехай Господь дарує їм літа,

Тепло і затишок, щасливі дні безхмарні.
Нехай щороку зелень молода
Встеляє килимом стежки у завтра.
   У цей день ми знову повертаємося до незабутнього травня 1945 року, аби з глибокою повагою згадати тих, хто виборов нашу свободу у страшному поєдинку з нацистськими загарбниками. У цей день людно було у Варварівcькому народному історичному музеї.


   Тематичний концерт провели учасники художньої самодіяльності під керівництвом директора будинку культури Н. Полежаєвої та художнього керівника Ю. Валаха. Свята пам’ять про Другу світову війну залишається з нами як високий зразок мужності, сили духу, самопожертви, тяжкої ратної праці, а водночас вічної скорботи за тими, хто віддав життя за свободу Вітчизни. Тому для нас, нащадків і спадкоємців солдатів Великої Перемоги, найвищим законом буття є вірність їх священній справі і нетлінній пам’яті, довічна синівська шана і повага.
   Доземний уклін і велика вдячність сьогодні і нашим захисникам, які боронять рідну землю від російського агресора! Мирного нам неба над головою, дорогі земляки! Такими словами закінчився День памяті: «Знов білим цвітом вкрилися сади, і знов приходить свято Перемоги» в селі Варварівка.
Ніхто не забутий.
На полі ніхто не згорів:
Солдатські портрети
На вишитих крилах пливуть… 
І доки є пам’ять в людей,
І живуть матері, 
Допоки й сини, що спіткнулись об кулі,
Живі!

Немає коментарів:

Дописати коментар