вівторок, 21 травня 2019 р.

Гетьман Мазепа та його доба


   У цьому році виповнюється 380 років з дня народження визначного українського військового, політичного і державного діяча, Гетьмана Війська Запорозького Івана Мазепи та 310 років з дня його смерті.
   До 380-річчя від дня народження Івана Мазепи – одного з найвидатніших, найяскравіших державно-політичних і культурних діячів кінця XVII – початку XVIII століть, полководця, дипломата, мецената, гетьмана України, в бібліотеці відбувся історичний екскурс: «Гетьман Мазепа та його доба».



   Бібліотекар Т. Вус розповіла про визначного українського гетьмана, про його унікальний родовід, життєвий шлях та непересічні людські якості, а також звернула увагу присутніх на політичну діяльність Івана Мазепи на посаді гетьмана та його меценатську діяльність та покровительство Православної Церкви. Відвідувачі дізналися про цікаві історичні факти, пам’ятки історії та культури, пов’язані з його ім’ям, про твори художньої літератури, живопису й музики, у яких відтворено образ цього Великого Українця.
  У вирішальний момент сивочолий гетьман зробив свій вибір на користь незалежності України. Свій бій із долею Іван Степанович програв з гідністю. А для нас, українців він непереможний, символ свободи, гідності і нескореного духу українства.


Немає коментарів:

Дописати коментар