понеділок, 20 травня 2019 р.

Перший симфоніст української прози


   Панас Мирний – людина, без якої не можна уявити історію української культури другої половини XIX – початку XX ст. Його романи, повісті й оповідання високо цінували сучасники. І сьогодні твори письменника викликають неабиякий інтерес у читачів, його творчість вивчають у школі.
   До 170-річчя від дня народження відомого українського письменника Панаса Мирного у нашій бібліотеці був організований літературний портрет: «Перший симфоніст української прози».



   Творчість Панаса Мирного – це ціла епоха в історії національної літератури. Саме йому судилося стати засновником і одним з найвидатніших представників української психологічної прози. Своє творче покликання Панас Мирний визначив ще в юності, записавши в «Щоденнику»: «…хочу показати безталанну долю життя людського, високу його душу, тепле серце». Літературний портрет був присвячений життю і творчості видатного українського письменника, класика українського реалізму. 
   Під час заходу користувачі ознайомилися з представленою літературою про життя та творчість письменника, пригадали його твори та уривки з них. Бібліотекар Т. Вус розповіла користувачам про майстра слова, який найвищою цінністю художньої творчості вважав правду життя і який увійшов в історію української літератури, як автор реалістично-психологічної прози. Присутні також дізнались про історію написання роману Панаса Мирного «Хіба ревуть воли, як ясла повні?», який вважається вершиною літературної спадщини письменника.

Немає коментарів:

Дописати коментар