суботу, 1 квітня 2017 р.

Все про друзів наших птахів

Є багато пташок голосних,
Любі, милі нам співи пташині,
Та завжди наймилішими з них,
Будуть ті, що у рідній країні.
   1 квітня - Міжнародний день птахів. І справа не тільки в тому, що багато років тому в цей час була підписана Конвенція про захист пернатих. Приблизно в цей час птахи якраз прилітають із зимівель додому.
   В бібліотеці була проведена година цікавих повідомлень: «Все про друзів наших птахів». Юні користувачі переглянули книжкову виставку-інсталяцію: «Царство пернатих друзів».


  Годину цікавих повідомлень відкрила бібліотекар Т.Вус, яка наголосила: «Пташки – наші найменші друзі і невід’ємна часточка природи. Вони прикрашають діброви і сади, тішать нас своїм чарівним співом. Їх весела дзвінка пісня , яскраве забарвлення оживляють природу і звеселяють наші серця, додають нам бадьорості і радості.»


   Про птахів, які перші повертаються в рідні краї розповіла Ірина Андрашко: «Першими «в рідні пенати» прибувають граки. За ними - качки, гуси, журавлі. Після них - дрозди, вівсянки, зяблики і т. д.».
  Допомогти пернатим може кожен. В нашій бібліотеці для дітей також проводяться різноманітні заходи та акції. Найголовніше, юні користувачі навчаться любити природу, навколишній світ, допомагаючи пернатим. 


  Птахи мають велике значення в природі і житті людини. Вони є нашими найкращими друзями, з ними людина стає кращою, внутрішньо красивішою, благороднішою, чистішою. Тож приваблюйте птахів на свої поля, сади, городи, у міські парки, підгодовуйте взимку, влаштовуйте штучні гнізда  і  вони віддячать вам сторицею.
    В бібліотеці була організована виставка малюнків юних користувачів про птахів.


Немає коментарів:

Дописати коментар