вівторок, 11 квітня 2017 р.

Космічний Олімп України

12 квітня – Всесвітній день авіації і космонавтики


   Леонід Костянтинович Каденюк став першим космонавтом України із часів незалежності. Він доставив у космічний простір український герб та прапор, і під час його польоту у космосі прозвучав гімн нашої держави.
   – Наша Земля з космосу така тендітна та вразлива, що берегти її – святий обов'язок кожного",сказав, побувавши у неосяжному просторі  космосу і побачивши нашу планету як зірку з тонкою повітряною оболонкою у холодних просторах Всесвіту, генерал-майор, герой України Леонід Каденюк.
   Благодатна земля полтавська дала світові видатних вчених, конструкторів, фахівців у галузі аерокосмічної науки і техніки: О.Засядка, Юрія Кондратюка (О.Шаргея), Ю.Побєдоносцева, В.Челомея та інших.
   Однією з найяскравіших зірок на небосхилі аерокосмічної науки і техніки по праву вважають теоретика космонавтики Юрія Кондратюка. Поступово навколо цього імені утворилося яскраве сузір’я з понад 100 імен відомих, мало відомих або не заслужено забутих учених, інженерів, конструкторів у галузі повітроплавання, авіації, ракетно-космічної техніки, авіаторів, космонавтів, які народились або походять із Полтавщини, розпочинали тут навчання, творчу діяльність, а також мають інші зв’язки з нашим краєм. Про все це говорилося  в літературному репортажі: «Космічний Олімп України».



Немає коментарів:

Дописати коментар