суботу, 18 березня 2017 р.

«Мандруй, читай, світ пізнавай!»

Найулюбленіший конкурс усіх книгоманів знову розпочато!


Одвічний шелест книги сторінок .
І потяг до премудрості і слова, 
Він мов води джерельної ковток 
До себе кличе знову й знову... 
Олена Ольгина

   Людина, яка любить і вміє читати - щаслива, тому що поруч з нею найкращій друг і порадник - книга.
   Читання і книга відіграє важливу роль у житті дитини, значно більшу ніж у житті дорослих. Із книг, які вони читають, юні користувачі дістають певне світосприймання, книги виробляють у них високі моральні якості, допомагають у навчанні. Хороші дитячі книги виховують у дітей почуття прекрасного і роблять їх життя повнішим, цікавішим та веселішим.
  14 березня у нашій сільській бібліотеці  відбувся  І етап  щорічного  конкурсу «Найкращий читач – 2017 року». Вже стало доброю традицією проводити конкурс для учнів 6-7 класів, для тих, хто любить книгу, багато читає і може презентувати свою улюблену книжку ровесникам.


  Перший етап конкурсу проходив у вигляді пізнавально-розважального заходу. Конкурсна програма складалася з декількох видів завдань: представлення себе - під час виступів діти проявляли фантазію, ерудицію, креативність, свої захоплення та артистичні здібності; представлення улюбленої книги, як виявилося, юні читайлики - справжні гурмани, адже представляли різножанрову літературу.


  Для участі в Конкурсі потрібно було вести записи в довільній формі про прочитані книжки (Читацький щоденник), які не входять до шкільної програми з літератури, а під час змагання вміти цікаво розповісти про будь-яку з них, на вибір журі. Були відзначені кращі читацькі щоденники (Козеренко Руслана, Ляшук Олександри, Білан Галини, Ковальчука Богдана, Тімофєєвої Олександри).



  Свято пройшло в теплій дружній атмосфері. Всі учасники цікаво розповіли про себе, про свої літературні уподобання, показали знання та ерудицію у вікторинах.


   В кінці заходу компетентне журі обирали найкращих з кращих.


   Переможцями стали: Козиренко Руслан – 7 клас, Білан Галя – 6 клас.


 Руслан відзначив, що для нього книга – це один з головних засобів навчання, розвитку та душевної насолоди.


 Координатор першого етапу  конкурсу подякувала всім, хто прийняв участь. Переможцям вручила Дипломи.


  Також журі відмітили емоційність, активність, інтелектуальність, захоплюючі розповіді всіх учасників заходу. Переможці візьмуть участь у ІІ турі конкурсу "Кращий читач України" в районній дитячій бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар