суботу, 16 квітня 2016 р.

Все, що погляд і душу чарує, ми повинні навік зберегти.



Людино!
Ти – вінець природи,
І ти повинна все змогти,
Щоб ліс, і поле, все довкілля
Своїм нащадкам зберегти.
   В ці квітневі дні в Україні відзначають День довкілля, Всесвітній день Землі  та день Чорнобильської трагедії.
  Раніше ця дата була днем проведення Стокгольмської конференції, яка дала старт екологічній програмі ООН – UNEP (United Nations Environment Network). Зараз ця програма є головним ідеологом проведення Дня довкілля у всьому світі. З 1998 року, згідно з Указом Президента України, в нашій державі щорічно відзначають цей день, як підтримку громадських організацій, що займаються охороною навколишнього середовища і ядерної безпеки України.
   Головною метою цього свята є  озеленення територій, і прибирання парків, алей, і проведення різноманітних конкурсів на екологічну тематику, і організація конференцій, лекцій на тему охорони природи.


   Останнім часом ми все частіше згадуємо про проблеми, пов’язані з екологією і безпекою нашого життя на планеті. Людство почало усвідомлювати величезну кількість негараздів,  які впливають на навколишнє середовище.
   В бібліотеці  була організована виставка-роздум: «Все, що погляд і душу чарує, ми повинні навік зберегти».


   В бесіді біля виставки бібліотекар розповідала юним користувачам  про сучасний стан нашого довкілля, як згубно впливає на здоров’я жителів нашої планети необачне ставлення до природи – матінки та всього оточуючого. Всі присутні діти приймали активну участь у проведені екологічної вікторини «Збережемо планету Земля для наших нащадків»,  а після відгадували загадки, розмірковували про шкідливий вплив різних хімічних речовин на навколишній світ.
  На закінчення заходу Руслан Козиренко  закликав  берегти нашу Землю, бо ми живемо на ній, ми «діти Землі». Краса лісів, чистота води залежить від кожного з нас. Любіть нашу землю!





  Чисте, ошатне місто чи село – це завдання не лише місцевої влади та комунальних служб. Це результат спільної роботи усієї громади, тобто кожного з нас. Прибирати сміття на подвірї  та біля нього, посадити та побілити дерева, посіяти квіти – це проста для кожної людини справа, що не потребує значних зусиль та великих коштів. Цього дня  користувачі і працівники бібліотеки наводили лад біля свого приміщення.


 Земля – єдиний дім людства у безмежному просторі Всесвіту. Саме тому необхідно оберігати та не забруднювати її.
Світ прекрасний
Навколо тебе –
І синє небо.
Птахи і звірі,
Гори і ріки – 
нехай він буде
Таким навіки!
Нехай людина
Добро приносить –
Бо світ навколо
Любові просить.

Немає коментарів:

Дописати коментар