вівторок, 5 квітня 2016 р.

Шана тобі, дитяча книго!


  Дитячі книги вбирають у себе дивовижний, невичерпний, чарівний світ, який дитина відкриває для себе саме завдяки книжці. Просто треба взяти в руки Книгу і ...опинитись в цьому світі…


   На жаль, не всі з вас замислювалися над тим, хто ж є творцем старих добрих повчальних оповідань, казок і віршиків, на яких виросло не одне покоління читачів.      Саме тому, кожен рік 2 квітня, починаючи з 1967-го року, в день народження данського казкаря Г. Х. Андерсена відзначається Міжнародний день дитячої книги. Свято встановлене з ініціативи Міжнародної ради дитячої книги.


   Не минуло це свято й нашої бібліотеки. Згадайте своє дитинство. З яким відчуттям чогось казкового ви брали в бібліотеці книжку і поринали в читання, не  бачачи і не чуючи нічого навкруги. Дитячі книжки – це цілий світ, усе найцікавіше і найзагадковіше в дитячому світі – з дитячих книжок.
   Дитячі книги вбирають у себе цілий світ, особливий, чарівний; усе цікаве рано чи пізно в них потрапляє. Їх нескінченне строкате різноманіття буде радувати все нові й нові покоління дітлахів, адже це невичерпний і дивовижний світ.

    Найбільшим казкарем усіх часів визнано Г. Х. Андерсена. В історії літератури  мало знайдеться  письменників,  які б заслуговували на звання: «Великий казкар»,  «Добрий чарівник», «Король казок». Особливої чарівності казкам та історіям Андерсена надає віра в споконвічну красу і гармонію буття, в перемогу добра над злом.
   В бібліотеці був організований перегляд літератури по творах Г.Х. Андерсена. Як сказала одна з користувачів Аміна Матаєва: «Я дуже люблю читати казки цього казкаря, тому що у його чарівних історіях є якась особлива віра в перемогу добра над злом».



   Казка є певною психотерапією, в якій кожна дитина відшуковує своє власне рішення повсякденних життєвих проблем. 
   Вітаємо юних книголюбів зі святом! Бажаємо, щоб ваші книжкові полиці поповнювалися цікавими книгами, а читання приносило задоволення і приємні враження!


   Цього дня в бібліотеці  проводилося закриття Всеукраїнського  тижня  дитячого читання. Метою цього заходу є популяризація і підтримка дитячого читання, залучення до бібліотеки нових юних користувачів. У перенасичений інформацією час свято набуває особливого значення: допомагає дітям відчути радість спілкування з книгою, нагадує дорослим про значення друкованого слова у дитинстві, привертає увагу до проблем дитячого читання.


   Книга – неоціненний скарб, подарований попередніми поколіннями. Це найбільше диво, створене руками людини на шляху до щастя і світлого майбутнього.


   У чарівний світ відкритої книги вхід доступний кожному. Тож не лінуйтеся читати, розширюйте свій кругозір, вчіться у книг добру та справедливості і ви неодмінно станете справжньою Людиною з великої літери. Адже книга – запорука успіху!


   Завітайте до бібліотеки – книги чекають на вас! Можливо, серед них є ті, які ви читали, але якщо ви побажаєте  перечитати  ті, які залишилися поза вашою увагою. У Вас є чудова можливість відкрити для себе захоплюючий світ літератури.

Немає коментарів:

Дописати коментар