понеділок, 4 квітня 2016 р.

Книги, які знають усе

  

   Величезні скарби людської думки зібрані в книгах. Надійним помічником в океані знань є довідкові видання, яким був  присвячений  бібліотечний урок: «Книги, які знають усе».



    Діти довідалися про сучасні українські видавництва, які створюють змістовні ілюстровані енциклопедичні видання з різних тем, навчилися користуватися допоміжним апаратом книги (алфавітним та предметним покажчиками, змістом) для швидкого пошуку інформації та дізналися про різновиди довідкових видань.    Набуті знання закріплювали під час різноманітних конкурсів: «випікали» енциклопедичні грінки, працювали з різними енциклопедіями в рамках практичної роботи «Коло знань». Інтелектуальні конкурси змінювалися веселими завданнями: фізкультхвилинка для розуму, яка додавала настрою та сміху.
   Бібліотекар знайомила користувачів з загальними відомостями про довідкову літературу, навчились користуватись словниками, довідниками та енциклопедіями. Бібліотекар допомогла дітям проникнути у світ нового і цікавого, прищепити любов, навички та інтерес до читання довідкової літератури.


  Тиждень дитячого читання є своєрідною акцією з популяризації надбань національної та світової культури, сприяє поглибленню і розширенню читацьких інтересів.
Читати – це модно!
Читати – це мудро!
Читайте ви вільно!
Читайте повсюди!

Немає коментарів:

Дописати коментар