вівторок, 12 квітня 2016 р.

12 квітня – Всесвітній день авіації і космонавтики. День працівників ракетно-космічної галузі України. Міжнародний день польоту людини в космос.

   

З космосу - Земля тендітна,
Невелика і блакитна,
І кордони непомітні -
Ніби спільно всі живуть...
Мабуть так колись і буде,
Бо як в космос вийшли люди,
Й на Землі лад наведуть!
                                          Наталія Козленко
   … Запуск у Космос першого супутника Землі… Політ у Космос першого у світі космонавта! З цими історичними подіями тісно пов’язані не тільки спогади, а й долі кількох поколінь.
  Свято запроваджено в Україні, «… враховуючи значний внесок працівників ракетно-космічної галузі України у наукові дослідження, створення сучасної ракетно-космічної техніки та впровадження високих технологій  в народне господарство…»
  Українці давно змусили увесь світ шанувати наш «космічний» потенціал. Українські науковці змінювали історію своїми винаходами, а численні космонавти безстрашно виконували місію землян у Всесвіті.
   15 квітня 95 років від дня народження Г.Берегового, льотчика-космонавта, двічі Героя Радянського Союзу, нашого земляка – уродженця села Федорівки Карлівського району. В бібліотеці  користувачі прослухали літературний репортаж: « Його вабило небо», який розпочав учень 7 класу Варварівського НВК – Максим Возний.
   


 Бібліотекар ознайомила присутніх з матеріалом бібліографічної розвідки: «Наш земляк – космічний Сокіл».


   Нам, як нащадкам потрібно  гордитися  визначними особистостями рідного краю та історією малої батьківщини. Краєзнавство не лише збагачує знаннями, виховує любов до рідного краю, але і допомагає формувати національний характер, розвиває патріотичні почуття, плекає прагнення жити і працювати так, щоб рідний край став ще кращим, багатшим, авторитетнішим.
   Життєвий та трудовий шлях Г. Берегового є прикладом для багатьох поколінь. Більше інформації на цю тему ви зможете отримати завітавши в нашу бібліотеку.

Немає коментарів:

Дописати коментар