пʼятницю, 1 квітня 2016 р.

Книжечка цікавенька – діточкам до серденька



«Книга починається з обкладинки»
Любі дітки, мудра книжка
Скаже вам всього багато,
Вам лише потрібно, 
Взяти й прочитати.

       Безмежна сила книги. Без неї людина сліпа, адже з дитячих літ книжка допомагає зрозуміти світ, що нас оточує, вона розповідає нам про історію рідного краю, звичаї, традиції…
    Книга – мудрий друг і порадник. Вона, не вміючи говорити, розповідає нам про пригоди і подорожі, про чудеса, про навколишній світ. У ній зібрана мудрість усього людства, яка передавалася із покоління в покоління і дійшла до наших днів.


     Знайомство дитини з книгою  має бути цікавим, корисним і незабутнім. Саме тому, під час проведення Тижня  дитячої книги бібліотекар побувала в гостях у наймолодших користувачів нашої бібліотеки, в дитячому садочку «Ромашка». Вона познайомила малечу з дитячими періодичними виданнями,  серед яких: «Малятко», «Пізнайко», «Яблунька», «В гостях у казки» та інші.


       Дітлахи були дуже активними: відповідали на питання вікторини «Казковий герой», розгадували загадки, переглядали книги, які принесла бібліотекар.


    Позитивним сьогодні є те, що сучасний користувач значно помолодшав. Саме бібліотека допоможе сформувати і задовольнити читацький попит, дізнатися багато цікавого і корисного, долучитися до широкого потоку інформації. Бібліотека,  це школа раннього розвитку дитини, адже саме в такому віці вона спроможна засвоїти стільки інформації, скільки згодом за все життя.  Знання та вміння  набуті в дитинстві – це коріння.  Чим воно міцніше, тим впевненіше дитина почувається в житті.


     Вихователь групи Марина Сидорук приєдналася до проведення літературного асорті: «Книжка в гості завітала», де відзначила, що такі зустрічі пробуджують у дітей інтерес до читання, бажання слухати, виховують бережливе ставлення до книги, дізнаються  як користуватися бібліотекою у майбутньому, а найголовніше – викликають бажання стати активними користувачами.
     А наостанок бібліотекар запросила малечу до бібліотеки, щоб  як і належить справжнім читачам – самостійно вибрати собі книжечки для читання вдома.

Немає коментарів:

Дописати коментар