середу, 29 жовтня 2014 р.

Ріка нашої пам’яті




Ми пам’ятаємо, ми знаєм й бережем
Про ті події світлу пам’ять.
Ми встанем на коліна ще і ще
Перед всіма живими, Ветерани!

       


    28 жовтня  відзначається День визволення України від фашистських загарбників.
      Минає вже 70 років, як Україна була остаточно звільнена від фашистських загарбників. Дорогою ціною далася  ця чергова перемога над ворогом – сотні тисяч життів, відданих у кровопролитних боях, вщент зруйновані загарбниками міста і села, сплюндрована земля – все це потрібно було відродити, відбудувати, відновити.
     Народ України свято береже пам'ять про тих, хто приніс йому визволення і свободу. Ми пам’ятаємо, що у боях за неї брали участь люди багатьох національностей колишнього Радянського Союзу, що кожний боєць вважав нашу землю рідною, незалежно від того, в яких краях він народився і виріс. Вірність обов’язку, бойове братство, віра у Перемогу і постійна готовність до самопожертви – ці та інші складові моралі й патріотизму були вирішальними в одержанні військової переваги, які давали можливість перемагати, наближати фатальний крах фашизму.


 

     Ми горді від усвідомлення того, що  в боях із загарбниками брали участь сотні наших земляків-карлівчан. Наш край дав країні сім Героїв Радянського Союзу (С.Л. Родинка – уроженець нашого села), одного повного кавалера орденів Слави, багатьох орденоносців, чиї імена навічно вписані в історію району.


     Нинішні й прийдешні покоління громадян України завжди будуть вдячні ветеранам за їх вирішальний, вагомий внесок у розгром гітлерівського фашизму, за звільнення не лише власної Вітчизни, але й країн Європи і світу від нацизму.
     В бібліотеці організована книжкова виставка: «Пам'ять серця», присвячена 70 – річчю від Дня визволення України від гітлерівських військ.

«Я народивсь далеко по війні,
Про неї з книг та розповідей знаю
Шаную пам'ять героїчних днів
Перед солдатом голову схиляю»
В. Слєпцов
      На книжковій виставці представлено книги, періодичні матеріали, фотографії, ілюстрації з історичними фактами. Центральне місце на виставці зайняла «Книга пам’яті України». В цій книзі наші відвідувачі мають можливість знайти імена родичів, знайомих, які захищали нашу землю і загинули  в роки війни.


     У Варварівському народному історичному музеї спільно з школою, бібліотекою провели годину бойової слави: «Вони помирали, щоб жила Україна». Юне покоління уважно слухали дитину війну, голову Ради ветеранів, директора музею – В.О. Бегмат.




  Бібліотекар порекомендувала прочитати книги даної тематики, а вчитель історії О.І. Буцьківський розповів, як за допомогою «Книги памяті України» вони знайшли бабусиного брата, який вважався,  як «зниклий безвісти» - це Родинка Микола Дмитрович, який загинув 13.11.1941 року. Похований в селі Нове Ленінградської області.
    Ми живемо всіма радощами і болем країни, адже живемо ми в непростий для держави час. Побажаємо всім нам, щоб Україна перестала бути ареною битви, щоб нарешті замовкли гармати, а лунали лише пісні і поезія.
Миру всім нам!
З Днем визволення України!

Немає коментарів:

Дописати коментар