пʼятницю, 17 жовтня 2014 р.

Козацькому роду – нема переводу. Лине про них слава з далеких віків


Козаки – це вільні люди,
Козаки – безстрашні всюди,
Козаки – борці за волю,
За народну славну долю
   З 1997 року - 14 жовтня  є  офіційним святом українського козацтва. Саме козацтво було тією силою, яка активно впливала на історію України 17-18 ст. Відзначаючи це свято, ми вшановуємо наше славне козацтво і наше історичне минуле.
   Кожен в Україні чув про козаків. Про них написано багато наукових книжок і художніх творів, знято фільмів. Про козацький рід і його ватажків говориться в урочистій пісні нашої держави – гімні України. Козаків можна побачити на парадах українського війська, їх зображення є на українських грошах та поштових марках. А про малого хлопця і дорослого парубка, що вміє відстояти свою честь і захистить слабшого, старого, жінку, у нас кажуть: справжній козак. Козак в уявленні українця – це звитяжний воїн, що не розлучається з шаблею, захисник Вітчизни, оборонець прав, віри, звичаїв та гідності кожного, хто живе під небом України.
   Унікальність нашої історії і нашого народу полягає в тому, що в козацтві виявився творчий і волелюбний дух наших предків. Багато хто з нас сьогодні має козацькі прізвища. Через козацтво створювалася наша історія, і кожен з нас не тільки причетний, а й відповідальний за неї.
  До цієї дати в бібліотеці була організована книжкова виставка-знайомство: «Козацькому роду – нема переводу. Лине про них слава з далеких віків».
   Класний керівник 3 класу – Краснік М.В. користується інтернетом, а ще більше любить читати книги. До читання зацікавлює своїх вихованців. Нещодавно вони відвідали бібліотеку і познайомилися з актуальною літературою.


 


Всі ми діти України,
Хлопці і дівчата
Хоч слабкі у нас ще руки,
Та душа завзята.
Бо козацького ми роду,
Славних предків діти,
І у бібліотеці  всі вчимося
Рідний край любити.


 Бібліотекар цього дня бажала:
Здоровя від водиці ключової,
Багатства від землі святої,
Щастя неземного,
Неба голубого,
Хліба запашного,
Щоб козацькому роду
Не було переводу!

Немає коментарів:

Дописати коментар