пʼятницю, 17 жовтня 2014 р.

Джерело життя


   10 жовтня, коли в повітрі летіли павутинки бабиного літа, сміялось осіннє сонечко, Варварівка зустрічала гостей – вже всім знайому, прекрасну людину, поетесу, талановитого фотографа, бібліотекаря, члена ради Полтавської спілки літераторів, нашу землячку Галину Вовченко і поета із Зіньківщини– Володимира Прислонського з книгою: «Село – моє життєве джерело» користувачі бібліотеки були вже знайомі, а з поетом зустрілися вперше.
  В сільській бібліотеці шанувальникам поезії автор презентував свою п’яту книгу: «Пори року птахами летять».
  Чарівна і неповторна осіння палітра. Приваблює вона нас своєю мінливістю і буянням осінніх барв, балує своїм багатством і щедрістю. Щемливе почуття осені живе в душі кожної людини, і щороку разом із природою кожен переживає його, переживає свій листопад.
 Поети-краяни мали змогу у своїх віршах поділитися, потішитись і насолодитися як неповторною красою золотої осені, так і роздумами про власне життя, які з щемом у серці довірили білому аркушу.
  Майстер поетичного слова, як людина військова не оминув своєю увагою і подій, що вирують зараз на буремному Сході та українців, які захищають рубежі нашої держави.  До цієї теми приєдналася і Галина Вовченко зі своїм новим віршем. Присутні були вражені глибокою чуттєвістю, громадською позицією гостей.
  Поетичні знахідки Володимира Прислонського – результат його спостережень за природою і за всім, що його оточує. Читаючи його твори, розуміємо, що все це ми вже бачили і знаємо, але автор змушує придивитися і прислухатися, по-новому осмислити навколишнє. Вірші сприймаються і запам’ятовуються легко, вони яскраво передають емоційний стан поета, сповнені гумору, оптимізму, що надає їм щирості, музикальності,  виразності.
  Бібліотекар і користувачі бібліотеки прочитали вірші, які їм найбільше сподобалися з попередньої збірки. 
  Гостям подарували квіти, з задоволенням придбали збірки віршів для особистих бібліотек з автографами авторів.


 




Немає коментарів:

Дописати коментар