суботу, 4 жовтня 2014 р.

Земле полтавська – краю мій!Живи, надійся, віруй, мрій!



У вінку з чорнобривців і слави,
Не підкорена владою літ
Моя тиха зелена Полтаво,
І врочистий, і будній мій світ…
Галина Вовченко
     Вересень приніс у Полтаву безліч свят. Красуня-Полтава, у цю пору відзначила свій день народження. Полтавці показали, як  вони пишаються своєю країною. Парад: «Полтава вишивана», де всі вдягли вишиванку та заспівали Гімн України, урочистості з нагоди 245-річчя з дня народження корифея української літератури І.П.Котляревського. Цей хвилюючий момент переповнює душі земляків гордістю за свою малу вітчизну, дає нагоду освідчитися їй у щирій любові.
    У ці вересневі дні Полтава відзначає 71-у річницю визволення від фашистських окупантів. У глибокій пошані низько схиляють голови нинішнє покоління перед нетлінною пам’яттю  полеглих визволителів і висловлюють щиру вдячність ветеранам війни, учасникам партизанського руху, усім тим, хто своїм подвигом наближав перемогу.
   Хай же наші серця зігріває священний вогонь єднання поколінь, додаючи сили та мужності у роки мирного розвитку Полтавського краю. З болем у серці, ми сьогодні говоримо про нинішню війну на Сході України, про кровопролиття за волю, честь та порядок у державі, а потім за територіальну цілісність і суверенітет.
    Полтава – місто туристичне.
   Полтава – це древнє тисячолітнє і завжди юне місто, яке є окрасою і гордістю України. Ця ошатна красуня є колискою української культури і духовності.
     Свій вірш рідному краю посвятила користувач нашої бібліотеки.
Моєму Полтавському краю
Нізгурова Аліна
Купаюсь у квітах пахучих,
Збиваю ранкову росу.
Свою Полтавщину співучу
У серці дівочім несу.
Тут гнеться червона калина
І бродять вервечки беріз,
Літають пісні лебедині,
Співають і річка, і ліс.
І бються прибої пшениці
У білу хатину мою…
Я силу черпаю з криниці
В Полтавському милім краю.
Тут памяті свічка зоріє
У квітах осінніх ясних.
Не вмерли з полеглими мрії,
Бо ми народилися з них.
Взяла я нескорену вдачу
З солдатських нестрачених мрій,
Щоб юність і чисту й гарячу
Віддати землі дорогій.
   Кожен з нас повинен усвідомлювати, яка велика біда спіткала нашу державу у мирний, виборений нашими дідами у  Другій світовій війні, час.  Всі ми прагнемо миру і спокою! В бібліотеці пройшов День інформації: «Земле полтавська – краю мій! Живи,надійся, віруй, мрій!»



 В цей день була проведена бесіда: «Миру і спокою тобі, Полтавщино», інформаційний огляд, книжкова виставка: «Полтавщина – край квітучої землі». На ній представлені книги, які запрошують у подорож по рідному краю, знайомлять із його історією. Видатними митцями: поетами, художниками, письменниками, які дала нашому краю, країні й всьому світові Полтавська славетна земля.



  З новинами Полтавщини в періодичних виданнях користувачів ознайомили в інформаційному огляді. А школярам бібліотекар допомогла підібрати матеріал для захисту квіткових композицій, які були організовані у школі.


Чудова земле!
Рідна Полтавщино!
Як не любити твій
чарівний край!
Над Ворсклою
зажурену калину.
Розкрилля верб, і цвіт
квітучих вишень.
Й рахманний подих
свіжої ріллі –
Лише тобі всі думи мої
й вірші.
Не знаю більш ріднішої
землі.
                                      Г. Богач


Немає коментарів:

Дописати коментар