пʼятницю, 20 січня 2017 р.

Найвідоміший святий


   У 2017 році виповнюється 420 років від Дня народження  українського релігійного  діяча та засновника Києво-Могилянської академії  Петра Могили, великого реформатора українського православ’я.
  Петро Могила вважав надзвичайно важливою справою примирення усіх православних - тих, які визнали унію, і тих, які виступали проти неї.
  Після наставлення митрополитом Петро Могила з новою силою розгорнув сподвижництво у церковній, освітній, будівничій галузях та книгодрукуванні. Вся його діяльність була спрямована на відновлення повнокровного життя Православної Церкви. Новий митрополит висунув перед пастирями суворі, але справедливі вимоги. Стосувалися вони передовсім обов'язкової загальної і богословської освіти, ретельного дотримання канонічних правил.
 У своїх грамотах і посланнях Петро Могила щораз концентрував увагу священнослужителів на необхідність своїм життям і діяльністю служити прикладом для мирян, виконуючи заповіді Божі, невтомно піклуватися про паству, сумлінно оберігаючи своє достоїнство від найменших проступків.
  До цієї дати в бібліотеці була організована панорама фактів: «Найвідоміший святий», де бібліотекар  ознайомила з біографією  просвітителя. Користувачі бібліотеки переглянули книгу Мицик Ю.«Св. Петро Могила» та періодичні видання.
 Цього року відзначається 500 років утворення різних реформаторських християнських напрямів. Церква як і тоді, так і сьогодні відіграє значну роль у житті людини.

Немає коментарів:

Дописати коментар