середу, 25 січня 2017 р.

Поетична ялинка від Галини Вовченко, Ніни Гриб та співачки Віри Мотчан


Вірші народжуються з болю.
Найвеселіші, знайте, теж.
Така вже у поета доля:
Боліть чужим і власним болем,
Згорять в вогні усіх пожеж.
Таке вже у поета щастя:
Весь світ крізь серце пропускать.
Аж до останнього причастя
І після нього, якщо вдасться,
Той струм на кров не промінять.
                  (Г.Вовченко)
   Черговий, а якщо конкретніше, то вже одинадцятий захід в рамках "Поетичної ялинки 2016-2017", вже традиційно перетворився на нову цікаву зустріч полтавських поетів з шанувальниками поетичного слова  с.Варварiвка Карлiвського р-ну,  яка відбулася 21 сiчня, разом з полтавськими поетесами Н.ГРИБ i Г.ВОВЧЕНКО та солiсткою заслуженого ансамблю пiснi i танцю Украiни "Лтава" iм. В.Мiщенка В.МОТЧАНОЮ, які зі своїми віршами і піснями на зимово-новорічну  тематику виступили перед користувачами  бібліотеки.

  Рівно рік назад відбулося відкриття проекту  Галини Вовченко «Поетична ялинка 2016-2017» в нашій бібліотеці. На творчу зустріч прекрасних людей, поетів, членів ради Полтавської спілки літераторів: Галини  Вовченко і Ніни Гриб та Наталки Дорогавцевої. Тоді неначе красиві гірлянди на ялинку, нанизували гості свої поетичні твори на чуттєві підойми кожної душі, здебільшого підпорядковуючи запропоновані вірші цій красивій порі року, дитячій уяві про очікування дива напередодні свят новорічно-різдвяного циклу, а ще, як повелося, - підбиттю певних підсумків на початку року і в пору життєвої зрілості. Цього суботнього дня наші шановні гості акуратно знімали повішені ними раніше на ялинку гірлянди, серпантин.  Усі ми любимо чудову пору, яка нам дарує різдвяну казку.


   Виступ пані Галини був позитивним і цікавим. Лунали прекрасні, пропущені через душу і серце вірші поетеси. Вона презентувала: "ФОТОПОЕТИЧНИЙ КАЛЕНДАР ГАЛИНИ ВОВЧЕНКО 2017-2018". Бажаючі змогли отримати календар з автографом автора. 




   Буває так у житті людському, що знайомства з якоюсь людиною чекаєш усе життя. Кажу це не безпідставно, бо, познайомившись з нашою гостею, відчула себе саме так. Вражає до щему її доброта, відвертість і висока людяність, а ще – щирість. Душа її така багата і відкрита, розум світлий і мудрий. Вона належить до тих  людей, з якими легко і просто, затишно і впевнено. Природа наділила цю людину багатьма талантами, та найбільший її талант уміння розуміти людей, відчувати їх, нести їм добро свого серця. А це немало. 


   Поетеса Ніна Гриб читала вірші, які дарували новорічний настрій. Красу зими чудово передала поетеса у вірші «Зимовий вечір».


Кружляє в танці біла хуртовина,
Мороз по вікнах сріблом вишива.
В пухнасту шаль закуталась ялина,
А вітер колискову їй співа.
Зимова казка огортає місто,
І все дрімає під легким сніжком.
Лиш на калині жевріє намисто
І гріє вечір лагідним теплом.


   Поетеса подарувала свої книги для бібліотеки. Бібліотекар Т.Вус щиро дякувала гості. Між поетичними рядками - звучали щедрівки, пісні про зиму, які акапельно виконала солiстка заслуженого ансамблю пiснi i танцю Украiни "Лтава" iм. В.Мiщенка Віра Мотчана, а користувачі бібліотеки підхоплювали кожну пісню, щиро аплодуючи нашій гості.



Немає коментарів:

Дописати коментар