вівторок, 17 січня 2017 р.

Державний Гімн України – сила духу та гордість серця


Лине пісня незабутня,
Горда, величава.
В ній — надія на майбутнє,
України слава.
   25 років тому - 15 січня 1992 року - Верховна Рада затвердила музичну редакцію Державного гімну України. Національним символом стала пісня на музику Михайла Вербицького та слова Павла Чубинського.
 У різні періоди історії цей твір використовувався як національний гімн в Українській та Західноукраїнській народних республіках, в Гетьманаті та Карпатській Україні.
 Особливі слова Павла Чубинського і неповторна мелодія Михайла Вербицького, написані понад півтора століття тому, пробуджують серця і нинішніх українців.
 Український гімн один із найкрасивіших у світі: міць поєдналася в ньому з ніжністю, він урочистий, водночас ліричний, мобілізує і надихає, закликає і вчить бути господарями на своїй землі.
  Це ті слова та музика, які змушують кожного з нас підніматися при перших же акордах, в них сконцентрована жива історія народу.


 Як створювався гімн, коли саме, історичні умови його «біографії» саме на такі питання відповідала бібліотекар  своїм користувачам під час інформаційної бесіди з нагоди 25–річчя гімну України. Присутні із задоволенням декламували рядки з національної пісні. Приємно бачити і чути, що всі покоління від молоді до людей старшого покоління знають та поважають гімн України, пишаються ним як символом України та люблять свою країну.

Немає коментарів:

Дописати коментар