суботу, 12 березня 2016 р.

Світоч української літератури Тарас Шевченко


«Літа йдуть нестримною ходою,
Але твій спів, як сонце не погас,
Ти з нами йдеш в бою і після бою,
Великий наш, безсмертний наш, Тарас»
  В історії кожного народу є імена, які становлять його славу, велич і національну гордість. Саме таким і є для України ім'я безсмертного Кобзаря - Тараса Григоровича Шевченка. Палке слово Шевченка залишається і в наші дні життєдайним джерелом, нестримним стимулом національного і духовного відродження сучасної України. Варто черпати ті слова із щедрої Тарасової криниці, і насолоджуватися щирою любов’ю до рідної української землі.
  З нагоди річниці від дня народження геніального поета у бібліотеці була організована книжкова виставка: "Шевченкове слово в віках не старіє".


  Шевченкова мудрість… У чому вона полягає? Де криється таїна Кобзаревого слова? Чого навчають Шевченкові твори? Відповіді на ці питання можна було отримати, завітавши в бібліотеку на літературну годину: «Світоч української літератури Тарас Шевченко».


  У чудовому мереживі римованих рядків Шевченко залишив землякам свої поради, уклав плани на майбутнє і поділився бажаннями.


  Гортаючи сторінки безсмертного «Кобзаря», юні користувачі поринули у світ Шевченкового слова, цитуючи його рядки з поезій: «І мертвим, і живим, і ненародженим землякам моїм…», «Нема на світі України, немає другого Дніпра», «В своїй хаті своя правда, і сила, і воля...». Учні переконалися, що Тарас Шевченко – Пророк нашої нації.


  Барвінково, волошково
В небі світиться зоря.
Почитаймо рідне слово
Зі сторінки «Кобзаря»
  Цю безсмертну книгу читали ще сучасники великого Кобзаря, потім їхні діти, внуки і правнуки, тобто наші прадіди, діди і батьки. Нащадки, вшановуючи пам’ять великого сина України, приєдналися до читання шевченківських творів «Почитаймо рідне слово зі сторінок «Кобзаря».



  Для юних користувачів ця книга стала улюбленою, тому вони з задоволенням декламували вірші письменника. Адже вони навчають пізнавати життя, історію рідного краю, виховують любов до людини і ненависть до її ворогів.


Немає коментарів:

Дописати коментар