понеділок, 21 березня 2016 р.

«Найкращого читача – 2016» визначили у I турі


  «Я читаю… Отже, я думаю, я існую» – під таким гаслом у варварівських школярів пройшов І етап конкурсу «Найкращий читач - 2016 року». В конкурсі взяли участь 22 читачі, з них - 15 учнів 6 класу і 7 учнів – 7 класу.



  Яке місце у житті людини займає книга? Чи замислювались ви, скільки книг повинно бути, наприклад, у власній бібліотеці?
  На ці питання присутні мали змогу отримати відповідь під час підведення підсумків I–го туру щорічного Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач – 2016». Учасники I туру довели, що читають багато і не тільки читають, а й знають. Уміння читати кожну книгу збагатило життя учасників конкурсу, зробило його цікавим і наповненим.
  Метою конкурсу було: стимулювати інтерес дітей до читання, підвищення ролі бібліотек в соціальній адаптації дітей, підвищення рівня їх особистого розвитку і культурної компетентності, вироблення у дітей навичок самостійної роботи з книгою, популяризація найкращих надбань української та світової літератури.
  Критеріями оцінювання учасників конкурсу було вміння стисло, аргументовано висловлюватись про прочитане. Враховувались також креативність та творчий підхід.



  Журі визначило переможців I туру. Це - Вус Роман (7 кл.) та Козиренко Руслан (6 кл.), учні Варварівського навчально-виховного комплексу. Вони вийшли найсильніші, найерудованіші, і я думаю, що достойно представлять наше село, школу, бібліотеку серед кращих читачів району, де продовжать боротьбу у II етапі конкурсу.


 
  Книга – чудовий, дивовижний витвір людського розуму. Герої наших улюблених книжок завжди поруч із нами. Вони дуже різні: розумні, хоробрі, витривалі, чесні, хитрі, енергійні… Так буде завжди. Змінюються покоління, а мудрі книги живуть і знову вчать людей бути добрими, чуйними, справедливими.

Немає коментарів:

Дописати коментар