пʼятницю, 25 березня 2016 р.

Ліна Костенко – жива легенда сучасності


«Її пісні – як перло многоцінне,
Як скарб серед земних марнот.
Тим паче зараз, при такій війні, -
Що помагає не вгашати духа,
 Як не співцями створені пісні ?». 
                                                    Ліна Костенко
  В  нашій книгозбірні  люблять, читають, слухають, милуються, насолоджуються її поетичним даром, обговорюють та радять іншим зазирнути в поетичні збірнички величної поетеси нашої сучасності, яку з гордістю називають в народі  «Живим класиком української літератури» - видатної, геніальної української поетеси Ліни Василівни Костенко. В бібліотеці оформлено перегляд поезій та творів про її життєвий та творчий шлях: «Ліна Костенко – жива легенда сучасності».


 В творчості Ліни Костенко – вся вона, її принциповість, аполітичність, незламність духу. Ця жінка вже багато років залишається справжнім бійцем з неправдою, показовістю, пристосуванством, так популярним серед письменників, а зброя її – її твори.   
  Ліна Костенко – це унікальне явище в українській літературі і не тільки в українській, а й у європейській, світовій, тому що такої глибини переживань і самокритичності сучасна література ще не знала. На нинішньому поетичному олімпі України серед інших майстрів слова вже кілька десятиліть живе вона як «нерозгадане чудо», «голос народу». Маючи воістину Божий дар слова, Ліна Василівна є ще й лицарем честі, взірцем громадянської мужності.
  Вона  належить до тих поетів, які приходять у світ, щоб змінити його. Для багатьох її ім’я уособлює альтернативну, тобто справжню Україну. Вона є тим міцним магнітом, що тримає український світ, знаковою постаттю своєї епохи.
 Не випадково, що наша геніальна поетеса - Ліна Костенко народилась саме ранньою весною, коли від сну просинається природа, оживає все навкруги, зеленіє, зацвітає, починає на повну силу вирувати життя…
  Ліна Василівна всією своєю творчістю, своїм героїчним життям утверджує -  Життя,  Мир,  Добро, Злагоду, Красу ! 
  Своєю творчістю вона дарує духовне просвітління.
 Вітаємо, від щирого серця нашу улюблену поетесу Ліну Василівну Костенко !
 Від щирого серця зичимо міцного здоров’я, миру, добра, благополуччя, нових і нових високо патріотичних  та  життєстверджуючих поезій !!!
Поет не може бути власністю.
Це так йому вже на роду.
Не спокушайте мене гласністю.
Я вдруге в пастку не піду.
Працюю в кратерах вулканів.
Я завелика для капканів.
                                       Ліна Костенко
  Відвідувачі нашого  блогу  можуть  переглянути презентацію  по творчості Ліни Костенко.

    

Немає коментарів:

Дописати коментар