суботу, 12 березня 2016 р.

Неповторний піснесвіт Олександра Білаша


«Людська душа – найкращий чорнозем,
Найкращий грунт для проростання.
Якщо вона із серцем навзаєм,
Посієш сонце – жди світання.»
О. Білаш
  Вокальні твори Олександра Білаша «Ясени», «Лелеченьки», «Гімн добру», «Білі лебеді», «Сніг на зеленому листі», «Сину, качки летять», «Явір і Яворина», «Два кольори» дуже полюбилися народові, співаються всіма. Його зворушлива, глибоко національна музика написана для душі і серця.
  О. Білаш має широке визнання не тільки в Україні, а й далеко за її межами. Заявив він про свій талант піснею «Впали роси на покоси» до кінофільму «Роман і Франческа». Саме цей вокальний твір своєю мелодійністю приніс йому просто-таки всенародне визнання. Від цього часу в українській культурі з’явилося нове ім’я.
  6 березня відомому українському композитору, лауреату Національної премії імені Тараса Шевченка виповнилося б 85 років. Олександр Білаш не тільки композитор, а й письменник. Він автор 10 поетичних збірок, і з 2000-го року був членом Національної спілки письменників України.
  Бібліотекар познайомила користувачів з книгами про Олександра Білаша з перегляду літератури: «Неповторний піснесвіт Олександра Білаша». Запропонувала звернутись до чудових музичних перлин, які лишив нам у спадок композитор. Також ви зможете прослухати улюблені пісні, що й зараз хвилюють молодь.




  Завітайте до нас і отримайте насолоду від справжньої української музики, переглянувши мультимедійну презентацію "Співець двох муз" (до 85 річчя від дня народження Олександра Білаша).


Немає коментарів:

Дописати коментар