пʼятницю, 25 березня 2016 р.

Проведення II етапу Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України – 2016»



В книжках ваші друзі,
герої живуть,
І ви пам’ятаєте як їх зовуть
Герої улюблені наші –
Нам приклад чудовий, безстрашний.
 Ми з ними добріші
 В усьому сильніші
І навіть, здається, мудріші.

    В Україні розпочався 12-й всеукраїнський конкурс дитячого читання «Книгоманія», який дає можливість його учасникам здобути перемогу не завдяки особливим  талантам і здібностям, а тільки завдяки систематичному читанню.
  Книга, незважаючи на високі новітні технології, залишається хорошим другом для дітей, читання дарує радість і приємні миті, наснагу до пізнання нового і непізнаного.
24 березня в Карлівській районній бібліотеці імені А.Михайленка було проведено II етап конкурсу «Кращий читач 2016 року». Учасників та гостей свята привітала директор дитячої бібліотеки Наталія Хрулич: «Здавалося б, XXI століття – епоха домінування Інтернету. Проте життя у бібліотеках вирує, як і раніше, навколо книги. 
  Читання і книга відіграє важливу роль у житті дитини. Із них юні користувачі дістають певне світосприймання, книги виробляють у них  високі моральні якості, допомагають у навчанні, виховують почуття прекрасного і роблять їх життя повнішим, цікавішим та веселішим. Учасники II етапу конкурсу довели, що не просто багато читаєте, а вже стали кращими читачами своїх бібліотек».
  Щоб діти відчувалися затишніше та впевненіше, їх зустріли в районній книгозбірні запашним чаєм та випічкою.



   Діти представляли себе, свої уподобання, читали вірші. Потім всі прийняли участь у письмовій анкеті: «Перевір себе». Вона була проведена в III тури. Юні користувачі нашої бібліотеки, Козиренко Руслан - 6 клас і Вус Роман – 7 клас, також прийняли участь у III турі, де Руслан зайняв II місце, а Роман – III.  Але найбільшою нагородою для всіх книголюбів стала зустріч з книгою та можливість поспілкуватися з однодумцями, де кожен читач мав змогу проявити ерудицію, любов до книги та творчу ініціативу.



  Кращими серед 25 учасників стали Юлія Філонець (6 кл. Верхньоланнівська ЗОШ) та Дмитро Голубничий (7 кл. Верхньоланнівська ЗОШ). Вони 13 квітня будуть представляти Карлівщину на ІІІ етапі конкурсу у м. Полтава.


   А ми всі  побажаємо їм успіху та перемоги не лише в обласному змаганні, а й участі у Всеукраїнському конкурсі – останньому етапі, який відбудеться у Львові, де переможці конкурсу на Фестивалі дитячого читання «Книгоманія» отримають звання «Найкращий читач України» та матимуть можливість переконатися в тому, що вони не самотні у своїх уподобаннях, подискутувати про улюблені книжки, зустрітися з улюбленими авторами; познайомитися з історією та культурою Львова, дізнатися більше про сучасну українську літературу; пережити цікаві пригоди та отримати нові враження та нагороди – нові книжки від українських видавців та подарунки від партнерів.

Немає коментарів:

Дописати коментар