пʼятницю, 10 квітня 2015 р.

Проведення I етапу Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України 2015 року» (6-7 класи)


Із книгою і словом поріднися,
Хай буде книга – твій насущний хліб.
Тож зачерпни із неї і напийся,
Снаги, що в серці залишає слід.
  Щороку хвилююча мить чарівної весни приносить до нас це приємне і довгоочікуване свято дитячої книжки, коли з’являється чудова нагода для популяризації серед дітей читання, книги і, власне, бібліотеки – як скарбниці знань. В ці дні проводився  I етап Всеукраїнського конкурсу: «Найкращий читач України  2015 року»
  Конкурс проводиться з метою заохочення дітей до читання, виявлення читацьких уподобань, популяризації найкращої української та світової літератури, задля постійного підвищення рівня особистого розвитку, виробити в дітей навички самостійної роботи з книгою, підвищити якість ефективності процесу читання.  
  Це свято книги, і тих хто любить це нетлінне і вічне творіння людства. Книга – справжній маг. Читаючи, ми уявляємо себе чарівниками, здатними розуміти мову речей, рослин і тварин. Скільки дивовижних таємниць відкривається завдяки книгам! Скільки безцінних скарбів трапляється на шляху читачів! А скільки незабутніх зустрічей з літературними героями вже відбулися, а ще скільки відбудеться!
  Гордість кожної бібліотеки – це книги та її користувачі. Зустріч із хорошою книгою – це завжди радісне свято. Вона супроводжує нас в житті, як чудовий порадник, як засіб пізнання.  Книга навчає, формує особистість. Книга – це мудрість поколінь, провідник у країну знань. А скільки написано хороших книг, які допомагають вам навчатися, розповідають про героїв минулого і сучасного!
Важко переоцінити значення книги в житті людини. Вона була і залишається невичерпним джерелом знань. А читання – одна з найбільш важливих і потрібних справ. Сьогодні, проводячи перший етап  Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач року-2015», ми мали змогу побачити і почути, які книги читає кожен з вас.
  Сільська та шкільна бібліотеки разом провели I етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія – 2015» «Найкращий читач України – 2015». Участь у конкурсі взяли учні 6-7-х класів.


  З умовами конкурсу учасників ознайомила координатор, зав.сільською бібліотекою Т. Вус.


  Плідно працювало журі конкурсу: шкільний бібліотекар В. Родик, заступник директора з виховної роботи О. Каракулова, учитель біології, класний керівник І. Каракулова.


  Перед учасниками виступила переможець минулих років – учениця 8 класу Урись Вікторія.


  Активними були учні 6 класу.


  Всі учні 7 класу взяли участь у Всеукраїнському конкурсі: «Найкращий читач України 2015 року». Юні користувачі познайомили нас зі своїми улюбленими книгами, дізналися, які книги читають їх ровесники і кого ми по праву можемо назвати – кращим читачем.
  Життя змінюється стрімко, і зараз книги не завжди паперові, а й електронні теж в ходу, та знання залишаються в ціні. І добре коли дітвора не просто перечитує книги, бо це домашнє завдання, а ще й задумується над прочитаним, відчуває його душею. Оце і є найкращий читач, той, хто читає, думає та використовує свої знання в повсякденні.


  Відбір найкращих читачів здійснювався за кількістю прочитаних книг, веденням щоденників читання, його систематичністю, висловлюванням власної думки, своєю ерудицією та вмінням захоплююче розповідати.


  Переможці – учень 6 класу Роман Вус і учениця 7 класу (переможниця минулорічного I етапу конкурсу) Надійка Ковальчук, ерудицію і старання яких оцінили журі, приймуть участь у II етапі конкурсу, який пройде у Карлівській районній дитячій бібліотеці.
  Будьте впевнені у своїх знаннях і в тому, що читання завжди веде Вас до успіху і перемоги.
 «Ми мріємо, щоб книга в пошані була
Хай книги читає завжди дітвора...»


Немає коментарів:

Дописати коментар