вівторок, 7 квітня 2015 р.

«Ми читаємо завзято, а читання нам — це свято»


  Однією із значущих подій бібліотечного життя є Всеукраїнський тиждень дитячого читання, який щорічно відбувається в перший місяць весни.

  Вже майже 20 років, починаючи з 1993, впродовж весняних шкільних канікул у дитячих бібліотеках нашої країни проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Читачі його люблять і чекають з нетерпінням. Це час, сповнений дивовижного книжкового розмаїття. Книжкові іменини, літературні подорожі, ігри та вікторини, різноманітні конкурси та акції, майстер-класи, презентації — і все це супроводжується приємними несподіванками. І, звичайно, одного тижня для реалізації такої насиченої програми замало, тому дуже часто Свято читання виходить за рамки зазначеного терміну і продовжує тривати далі.

  Тиждень має на меті ознайомити юних користувачів з кращими зразками української та світової літератури, створення позитивної мотивації до читання. Протягом тижня діти отримають багато корисної інформації, здійснять своєрідну мандрівку до неосяжного всесвіту цікавих і корисних книг, ознайомляться з творчістю письменників-ювілярів.
  Запрошуємо всіх відвідати нашу бібліотеку, де ви отримаєте великий та піднесений настрій, зустріч з друзями, сюрпризи та несподіванки, візьмете участь у різноманітних вікторинах, конкурсах, розвагах, корисно та цікаво провидите час.
Увага! Увага! Спішіть – поспішайте,
Господарі й гості, глядіть, не минайте,
В Країну Чудес – гуртом, поодинці,
Чекають на всіх вас чудові сюрпризи.
На Тижні  дитячого читання
Є чим здивувати і що показати!
  «Диво поряд – ось воно, книгою звемо його», під такою назвою 19 березня розпочався тиждень дитячого читання. Цього дня в бібліотеці була проведена читацька олімпіада:
«Дружба з книгою – це свято
Не було б його у нас,
Ми не знали б так багато
Про новий і давній час».



  Цього весняного дня до ляльок-мотанок «Веснянок» приєдналися ще вироби юного користувача нашої бібліотеки Ірини Андрашко, учениці Полтавської школи-гімназії № 21.


  Зайняти себе чимось у вільний час, знайти справу до душі – велике мистецтво. Ірина обожнює виготовляти вироби з ниток, любить в'язати гачком. Вязання – це творча робота, до того ж цікава й приємна. Вязання сприяє гарному настрою, адже результат праці – гарна річ виготовлена своїми руками, подарована бібліотеці.


Немає коментарів:

Дописати коментар