пʼятницю, 10 квітня 2015 р.

Жменя сміху - всім на втіху


  Словом можна підняти настрій людини, викликати різноманітні почуття – любов, ненависть, смуток, жаль, радість, сміх. А що може бути кращим за сміх!?
  Людина сміється! Чудово! Це означає, що їй добре, спокійно, радісно. Нехай і сьогодні в бібліотеці всім буде весело і затишно.
  Французький письменник Віктор Гюго якось сказав: «Сміх – це сонце: воно проганяє зиму з людського обличчя».
  До речі, саме так і було! Сонце прогнало зиму із землі, і Гюго побачивши усміхнене сонце, подумав: сміх і сонце – хіба не схожі вони своєю життєдайною силою?!
  Здається, люди зрозуміли це задовго до Гюго. Тисячоліттями людство зберігало й передавало  наступним поколінням веселі казки, дотепні історії, жартівливі пісні, кумедні побрехеньки, безліч народних усмішок, смішних афоризмів, анекдотів, жартів. Та хіба все перелічиш? Сміх, як і сонце, має тисячі променів і промінчиків.
  1 квітня відзначали 206-ту річницю від дня народження М.В. Гоголя. Гоголь вмів і настрашити, і насмішити! Страшне найчастіше лікується смішним. Смійтесь до сліз, смійтесь на здоров’я над безглуздою ворожнечею двох колишніх миргородських приятелів! Недарма Микола Васильович мав неабиякі акторські здібності: легко уявити собі анекдотичну історію двох Іванів, Івана Івановича та Івана Никифоровича, розказану зі сцени яким-небудь гумористом! Але… Знову ж це  «але», яке пронизує увесь геній Гоголя!
  Микола Васильович увібрав у свій талантище увесь сміх, всі чари, всю красу, всі фарби життя.
Слово великого Гоголя не тільки не вмре, а дасть чудесні паростки. Все Гоголя про Гоголя питаю – Який він був? І в чому таїна?... "Які питання ви б хотіли задати Миколі Васильовичу Гоголю, коли б брали у нього інтерв'ю", - цього дня запитувала бібліотекар у юних користувачів.


  1 квітня в бібліотеці забороняється сумувати, а дозволяється: фантазувати, співати, жартувати.


Хай лунають жарти всюди,
Малюки – веселі люди.
Сьогодні вірші, пісні, сміх,
Прозвучать в бібліотеці для всіх!
  В бібліотеці була проведена гра-сміхотерапія: «Розсміши бібліотекаря».



Нехай вас весела вдача не покидає,
Бо сміх здоровю допомагає.



Немає коментарів:

Дописати коментар