пʼятницю, 1 грудня 2017 р.

ВІЛ, СНІД:сьогодні варто знати більше

Вроздріб – літери звичні, а разом,
В людських долях лишаючи слід,
Творять слово, приречене часом,
У смертельному вироку – СНІД.
  У цей день величезна кількість людей на всій планеті приколюють до одягу червону стрічку як символ усвідомлення важливості проблеми СНІДу та наркоманії. Як символ надії на те, що людство обов’язково переможе цю хворобу. Наркоманія та СНІД – це зброя масового знищення молоді.
  1 грудня – Всесвітній День боротьби зі СНІДом. Хворобу СНІД називають «чумою» ХХ століття. 1 грудня 1988 року на Міжнародній зустрічі міністрів охорони здоров'я було ухвалено рішення про необхідність ширшого інформування щодо безпеки захворювання СНІДом. З того часу 1 грудня відзначають як Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Символом цієї боротьби є червона стрічка.
  З кожним роком в Україні вмирають і набувають позитивного статусу інфікованих все більшн і більше людей. Тому у нашій бібліотеці був представлений інформ- дайджест: «ВІЛ, СНІД: сьогодні варто знати більше», щоб всі мали змогу дізнатися про причини розповсюдження ВІЛ в Україні, шляхи передачі та коли ВІЛ не передається.
  На захід була запрошена фахівець соціальної роботи Карлівської РЦСССДМ Валентина Литовченко.
 Проблема ВІЛ-СНІД сьогодні актуальна як ніколи. У світі мільйони людей живуть із цією недугою і... помирають. Наодинці з собою, наодинці зі світом. Шкода, що тема ВІЛ-СНІД недостатньо розкрита, їй не приділяється належна увага. Тому ми всіх запрошували переглянути викладку літератури.

Немає коментарів:

Дописати коментар