вівторок, 28 листопада 2017 р.

Оазис Краси і Духовності

 Сьогодні звернення користувачів до духовності, до життєдайних джерел народного мистецтва, до збереження та оновлення всіх його видів – це усвідомлення свого родоводу, духовних традицій, відродження культури українського народу.   Вічнозелене дерево народної творчості збагачується новими паростками в наш час. Вироби прикрашають сьогодні сучасний інтер’єр, надаючи йому своєрідності і неповторності.
  Для того, щоб оволодіти всіма «секретами» створення рукотворного дива й навчитися створювати такі оригінальні вироби з бісеру, як це вміють робити мама Тетяна Вікторівна Мокієнко (вишиває бісером картини) та донька Юлія Ясківець - юна майстриня високомистецьких витворів,  виконаних в техніці бісером.
   Від матері до доньки розкриваються секрети майстерності і краси. Народне мистецтво – живе мистецтво, яке постійно розвивається. Наше завдання сьогодні – не розгубити його, а передати це живе, іскристе диво наступним поколінням, цього навчає їх вчитель- наставник – Н. Г. Калюжна.



  Сьогодні ми хочемо привітати нашу колегу, директора будинку культури Наталію Полежаєву і активного користувача нашої бібліотеки Миколи П’ятенка з святом. Ми вже не раз говорили про їх  роботи. Представлені на суд глядачів картини сповнені великої любові до рідної землі, майстерно передають красу місцевих  краєвидів. Як  і у кожного художника в них є свій особливий почерк, що вирізняє їх картини з-поміж інших.
  Папа Римський Павло II колись написав звернення до митців, там є дуже гарні тези. Великий гріх, якщо поряд талановита дитина, ти це бачиш і не зробиш нічого, щоб вона розвивалась. Діти ж, по суті, всі талановиті.  Але зійти на вершину здібності їм треба допомогти.
  Я, як бібліотекар, дуже рада, що наші місцеві художники проводять майстер-класи, виставляють свої нові роботи в бібліотеці, заохочують юне покоління до прекрасного.



  Микола Павлович не тільки  талановитий художник, а й скульптор. Його роботи виставлені в бібліотеці, захоплювали кожного відвідувача.
  Підростає в нашому селі молоде покоління талантів, якому є з кого взяти приклад.





Немає коментарів:

Дописати коментар