пʼятницю, 8 грудня 2017 р.

ЧИ БУВАЮТЬ ПРАВА БЕЗ ОБОВ’ЯЗКІВ

  10 грудня – День прав людини, міжнародне свято, що відзначається за пропозицією Генеральної Асамблеї ООН. 
  В нашій бібліотеці проходив Тиждень права (в рамках Всеукраїнського тижня права) для підвищення загального рівня правової культури підростаючого покоління, поширення інформації з питань реалізації і захисту прав людини.
Протягом Тижня права в  бібліотеці діяв перегляд літератури: «Право на захист і турботу».
  В рамках Всеукраїнського тижня права для підвищення загального рівня правової культури підростаючого покоління, поширення інформації з питань реалізації і захисту прав людини серед та відзначення Дня прав людини в бібліотеці  популяризували літературу з питань права та правознавства.
  Бібліотекар Т. Вус інформувала юних користувачів про цікаві факти з історії права, що засвідчували, як довго людство йшло до усвідомлення того, що кожна людина – унікальна і потребує захисту.
  Було розглянуто «Декларацію прав людини» й «Конвенцію прав дитини». Діти ознайомилися з головними положеннями «Конвенції…». Звичайно ж, згадали і про те, що усі діти мають не лише права, а й обов'язки – стосовно себе самих, родини, школи, суспільства.
  Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Україна приєдналася до акції у 2001 році. 
 Одним із аспектів всебічного розвитку особистості громадянина є висока правова культура, тому в рамках Всеукраїнської акції у  бібліотеці був проведений флеш-моб: «Насильству - Ні!».



Немає коментарів:

Дописати коментар