вівторок, 26 грудня 2017 р.

БІБЛІОТЕКА – ЦЕНТР НАШОЇ ГРОМАДИ

  Бібліотека – це частина суспільства, яка має змінюватися разом із громадою в цілому та користувачами зокрема.
  Діяльність нашої бібліотеки, усі її процеси, спрямовані на задоволення потреб користувачів, громади села.
  У роботі бібліотеки створюємо такі умови, у яких комфортно почуваються користувачі різних вікових та соціальних груп, уважно прислухаємося до їхніх думок і побажань, а також враховуємо і точку зору окремої конкретної людини, яка має потребу не тільки в інформації, а й у психологічній підтримці.
  Наша бібліотека співпрацює з установами та організаціями, зацікавленими у спільній професійній, культурній та інтелектуальній діяльності, а також із депутатами сільської ради на чолі з сільським головою О. А. Родик.
  В  бібліотеці був організований перегляд літератури:  «Сильна і відповідальна місцева влада – міцна держава». Бібліотекар представила книги, періодичні видання, які висвітлюють матеріали з вітчизняного та зарубіжного досвіду місцевого самоврядування.
 Бібліотекар і користувачі щиро привітали зі святом — Днем місцевого самоврядування в Україні!
 З нагоди свята висловили вдячність усім працівникам органів місцевого самоврядування за сумлінну і самовіддану працю, за високий професіоналізм, компетентність та відповідальність, активну громадську позицію у розбудові нашого села.

  Побажали від щирого серця усім, хто працює на благо територіальних громад, відстоює їхні запити та інтереси, міцного здоров’я, великого щастя, нових здобутків у роботі, родинного затишку та здійснення всіх Ваших життєвих мрій і сподівань.

  Збереження і збирання історії, накопичує інтелектуальний та інформаційний потенціал, створюючи найважливіший культурний ресурс місцевого співтовариства. В книгозбірні часто з керівниками закладів освіти і культури вирішується підготовка до спільних масових заходів.
  Бібліотекар розкриває грані діяльності бібліотеки, пропонує якісні послуги для користувачів, всебічне задоволення інформаційних та дозвіллєвих потреб кожного члена громади.
  Село вважається творцем духовної культури народу, хранителем його національних коренів, а сільська бібліотека стає збирачем і провідником культурних традицій. В бібліотеці організовуються виставки творчих робіт односельчан під назвою: «Бібліотека і творчість».
 

    В бібліотеці проводяться інформхвилинки: «Це цікаво для місцевої громади». Робота бібліотеки висвітлюється на блозі  бібліотеки http://varvarivka.blogspot.ru/2014/09/blog-post_16.html. 

   Серед форм вивчення громадської думки організована скринька ідей і пропозицій: «Я хочу бачити бібліотеку…»
   Виготовлений постер: «Віночок інновацій», де висвітлені нові бібліотечні послуги для користувачів і місцевої громади, один із них флешмоб, який провели, готуючись до Всеукраїнського дня бібліотек.
  Бібліотека і громада… Бібліотека і користувачі… Я як бібліотекар, вважаю, що бібліотека починається з наймолодших користувачів, як ми всі спільно зацікавимо дітей читанням, відвідуванням бібліотеки, таких користувачів ми матимемо в майбутньому. Бібліотекар частий гість в дитячому садочку і в школі, а діти - в бібліотеці.

  Бібліотекар і всі користувачі Варварівської СБФ Карлівської ЦБС щиро дякують за спонсорську допомогу у придбанні періодичних видань та книг депутатам Варварівської сільської ради на чолі з сільським головою О. А. Родик та депутату районної ради, директору ПСП «Орач» О. Л. Бегмату.


Немає коментарів:

Дописати коментар