четвер, 16 лютого 2017 р.

Будь українцем! Читай українською!


«Ну що б, здавалося, слова …
Слова та голос – більш нічого.
А серце б’ється – ожива.
Як їх почує!...», - писав Тарас Шевченко.
   «В Україні проживаєш, а чи мову її знаєш ?» -  запитувала бібліотекар у користувачів. До Міжнародного дня рідної мови, яке Україна відзначатиме 21 лютого, в бібліотеці організоване книжкове панно: «Мова Лесі і Тараса – це є нації слова» .


   Мова - духовний скарб нації. Змалечку виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен в першу чергу створити в своїй душі світлицю, у якій зберігається найцінніший скарб - МОВА. Мова — найцінніший дар нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те найцінніше, що живе у наших серцях.
 До свята був організований мовно-літературний бібліокрос: «Будь українцем! Читай українською!», який стартував з бібліотеки до наймолодших наших користувачів, у дитячий садочок.


   Потім ми відвідали урок української мови, який проводила вчитель О.В. Буряк у учнів 7 класу Варварівського НВК.


  До літературно-мовного бібліокросу долучилися культпрацівники будинку культури з своїми гуртківцями.


  Далі кросували до амбулаторії домашньої медицини, де побували в аптечному пункті.


  Закінчився бібліокрос в бібліотеці біля літературного панно: «Мова Лесі і Тараса – це є нації слова».


   Рідною мовою прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов’язує людину з її народом, з попередніми поколіннями і їхніми духовними надбаннями. Мова – одне з багатьох див, створених людьми. Вона віддзеркалює душу народу, його історію.
  Людина має завжди пам’ятати, звідки вона родом, де її коріння, знати історію свого народу, його мову. Знання мови народу, серед якого ти живеш – ознака культурної, освіченої людини. Знання рідної мови – священний обов’язок кожного.
  Не забувайте свого коріння, плекайте рідне слово, і нехай вам сняться сни українською мовою!
  

Немає коментарів:

Дописати коментар