середу, 15 лютого 2017 р.

Небесна Сотня в пам’яті народу


Вони співали "Ще не вмерла..." і вмирали...
Земля тремтіла, під ногами ж твердь...
Їм янголи обличчя прикривали...
А ті під вибухи гранат ішли на смерть...

   Напередодні третьої річниці трагічних подій на Майдані Незалежності по всій Україні відбуваються заходи щодо вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.
Наша бібліотека підготувала перегляд літератури: «До них прилетять журавлі».


  Біля перегляду відбувся урок патріотизму: «Небесна Сотня в памяті народу». Цього дня присутні вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні та наших земляків-героїв, які віддали своє життя за рідну землю, за Україну. Їм, мужнім, незламним українцям та їхнім побратимам, чиї душі на небесах, був присвячений цей урок.


   Бібліотекар Т.Вус нагадала присутнім на заході користувачам бібліотеки про те, що минає ось уже третя річниця від тих трагічних подій на Майдані, коли відійшли у вічність найкращі люди України, люди високого духу. Україна оплакує своїх героїв, матері оплакують синів і дочок, діти – батьків. Пролита кров зобов’язує кожного усвідомити відповідальність за долю країни, за її майбутнє. «Ось вони перед нами, Герої Небесної Сотні. Вони згасли, як зорі, але житимуть в нашій пам’яті вічно», - зауважила Т.Вус.


  Взагалі, захід пройшов в атмосфері патріотизму та болю за тими, хто не вагаючись, ціною власного життя заплатив за право жити у вільній, демократичній, правовій державі. Почуте і побачене під час зустрічі-вшанування викликало щирі почуття в учасників. Цього дня відбулася патріотична акція: «Подаруй Ангела Героям Небесної Сотні». Діти виготовляли Ангелочки і ложили біля портретів Героїв.


Герої не вмирають, вони завжди будуть в наших серцях!

Слава Україні! Героям Слава!

Немає коментарів:

Дописати коментар