четвер, 5 листопада 2020 р.

Найпопулярніші книги для сучасних підлітків

   Молодь – дуже уважна та вимоглива аудиторія. Під час дорослішання підлітки визначають власні інтереси, бажання та розставляють пріоритети. На сторінках книг вони намагаються знайти споріднені душі й, ототожнюючи себе з головними героями, наповнюють своє життя переживаннями та пригодами. Саме тому сучасна підліткова література – це не просто книжки про проблеми взаємовідносин з батьками та перше кохання, а твори, в яких підіймаються актуальні, цілком дорослі питання.



   У Варварівській СБФ Карлівської ЦБС  в бібліотечному фонді безліч книг про життя, проблеми та пригоди підлітків. Незначна кількість нових книг на книжковій викладці: «Найпопулярніші книги для сучасних підлітків». Багато з юних користувачів вже прочитали ці книги, хто не читав – рекомендуємо. Тема актуальна завжди, тому рекомендацій багато. Дзвоніть, пишіть, замовляйте! 
  Сучасна підліткова література - це більше не дитячі книжки про перше шкільне кохання і проблемні взаємини з батьками. Більшість романів підіймає дорослі проблеми ще зовсім юних людей. І такі книги можуть багато чому навчити не тільки підростаюче покоління, але навіть всезнаючих дорослих. Що читають підлітки останнє десятиліття? Молодих людей цікавлять популярні книги сучасних авторів.
   Кажуть, теперішні підлітки взагалі не читають книжок. Їм дай лише полайкати когось в Інстаграмі. Ми такими не були, сучасне покоління – пропаще, попереду – безодня невігластва, в якій зникнуть всі надбання людства. Ви теж так думаєте? А може, все не так погано? 
   Сучасний підліток – такий же, що й колись. Його потрібно зацікавити та мотивувати, і він закине комп’ютер заради справді крутої книжки. Просто зацікавити нинішнього тінейджера – набагато складніше, ніж було раніше.  Складніше, але цілком можливо. Я, як бібліотекар, щиро вдячна нашим юним поціновувачам книги. Підлітки вміють читати і чатають!

Немає коментарів:

Дописати коментар