середу, 18 листопада 2020 р.

Сезон читання - осінь

Всім знайомий цей трепетний настрій, який можна назвати одним словом - ОСІНЬ...  Це чудова пора збору врожаю з ланів, замилування барвистими хризантемами, павутинками бабиного літа. Вона впевненими кроками вже прийшла до нас.  А разом з нею – її вічні друзі: перший холодний вітер, дощ, похмура погода, запах яблук та шелест яскравого листя, які змушують нас задумуватись і посумувати за теплими літніми днями. При такому настрої краще за все загорнутися у теплий плед, взяти чашечку гарячої кави, або ж чаю і провести час у компанії хорошої книги! Це найголовніший  атрибут  цієї прекрасної пори - прагнення до затишку і тепла.


     Любов до цієї чарівної, затишної пори року надихнула бібліотекаря  Варварівської СБФ на створення виставки-інсталяції “Сезон читання - осінь”. На ній пропонуються книги де осінній настрій звучить в  різних тонах, і осінь постає з дуже різних сторін: тут  і легкий смуток, і світла ностальгія, і безвихідь, і сонячний промінь крізь хмари – промінь надії…  


     В кожної людини є місце, де можна заховатись від вітру та негоди, зігрітися, відпочити душею. Для користувачів бібліотеки осінь – пора гарячого чаю та добрих книг.  Запрошуємо всіх читачів до бібліотеки і впевнені,що зачитавшись улюбленою книжкою, на зміну осінній депресії прийде справжній осінній настрій і що кожен вибере книгу для себе, щоб повніше відчути: осінь у розпалі.
      Тож запрошуємо всіх до “осіннього читання”! Восени ми поринаємо у геть інший світ: де чай здається ароматнішим та смачнішим, ковдра – теплішою, а книги – цікавішими.
Осінь, гарна молодиця
Розгулялась, веселиться,
Прикрасила все барвисто
І шипшинове намисто
Одягла собі на шию...
Та чого тільки не вміє
Осінь, щедра господиня!
Гарбузи, картоплю, дині,
Все зібрала із городу.
Не забула й про погоду:
Заховала у тумані
Сад, де яблука рум'яні.
Там, де груші соковиті
Зранку дощиком обмиті,
Листя жовте розтрусила,
Де береться в неї сила?
Осінь гарна молодиця...
Літо нам вже тільки сниться.
(Тарас Шевченко)

1 коментар: