вівторок, 6 грудня 2016 р.

Бібліотечний урок: «ДБА – «ключ» для користування бібліотекою


   Бібліотечний урок - це завжди цікаво. Активне, творче ставлення школярів до навчання, рівень їх знань у різних сферах науки, техніки, культури великою мірою залежить від розвитку пізнавальних інтересів, самостійності мислення, прагнення до самоосвіти. У процесі формування цих якостей важливу роль відіграє книжка. Але книжка вчить тільки тоді, коли учень уміє працювати з нею, вміє її читати.
 Перед нашою бібліотекою постає завдання допомогти молоді зорієнтуватися в інформаційному просторі, виховати активних користувачів інформацією, навчити працювати з книгою, тобто вручити своєрідний «ключ» користування бібліотекою. Саме таку мету поставила перед собою бібліотекар при проведенні чергового бібліотечного уроку.


  Саме на бібліотечних уроках, коли проходить перше знайомство з бібліотекою починається робота по залученню молоді до бібліотеки, читання та отримання потрібної інформації з різних джерел.
 На уроці ми допомогли зрозуміти учням, що оволодіння основами інформаційної культури підготує їх до будь–якого виду пізнавальної діяльності, забезпечить здатність жити в інформаційному суспільстві. Ознайомили з каталогами та картотеками бібліотеки, довідковими виданнями, книжковими новинками та періодичними виданнями, які отримує бібліотека.


   Бібліотекар Т.Вус провела практичне заняття з опису карточок і вливання їх у каталог.


  Звичайно, про результати роботи говорити складно. Але пройде час і молодь обов’язково скористається результатами тих навичок, які вони придбали під час навчання на бібліотечному уроці.

Немає коментарів:

Дописати коментар