пʼятницю, 2 грудня 2016 р.

Щоб всі діти більше знали, є газети і журнали

Щоб Країну Знань пізнати
Без нудьги і лінощів,
Читай газети і журнали  
Зранку і до півночі.

   «Яскраві, різноманітні на будь-який смак, цікаві за змістом, захоплюючі при знайомстві… і все це - про дитячі газети та журнали…
Скажіть будь ласка, а які газети і журнали ви знаєте? 
А чому газету назвали “газетою”?...
А чи знаєте, діти, що журнал – це джерело інформації?  Читаючи їх – ви поповнюєте свої знання.
   Журнал – це книжка-збірка, у якій зібрані твори різних авторів. Ці твори різні за жанрами. Вони дарують нам щасливі миті пізнання чогось нового.
Скажіть, як можна назвати газети і журнали одним словом?
Мабуть, не знаєте. Адже це слово нове для вас - періодика.
А називаються вони так тому, що виходять через певний період (час)…, - так у формі діалогу 1 грудня у нашій книгозбірні розпочався бібліотечний урок «Щоб всі діти більше знали, є газети і журнали». 
 Мета уроку: ознайомити дітей з періодичними виданнями відповідно до їхнього віку, розвивати дитячий кругозір, формувати читацьку самостійність учнів, збагачувати словниковий запас, виховувати у дітей бережливе ставлення до газет та журналів.


   Урок проходив жваво, цікаво, у  формі запитань і відповідей. Малі читайлики прийшли до думки, що журнали такі ж цікаві, як і книги та енциклопедії. І найкращі серед них: «Яблунька», «Барвінок», «Малятко», «Пізнайко»…
  Бібліотекар Т.Вус розповіла, що першим журналом для дітей був ″Журнал ліліпутів″ або ″Золота бібліотека юних леді та джентельменів″. Він почав виходити у червні 1751 року  у Лондоні. У ньому друкувалися короткі розповіді, загадки, жарти, малюнки. А першим ілюстрованим журналом для дітей в Україні був ″Дзвінок″, який виходив у Львові. 
  Так, юні користувачі знайшли нових друзів - дитячі газети і журнали, які завжди допоможуть, навчать логічно мислити, відкриють безліч таємниць навколишнього світу та ще й допоможуть використати свій вільний час із користю.

Немає коментарів:

Дописати коментар