четвер, 1 грудня 2016 р.

Як самостійно вибрати книги в бібліотеці


   Жодна людина в світі не може прочитати всі книги, що видаються. Читання – це справжнє мистецтво, якому можна і потрібно вчитися. Бібліотека відкриває читачу свої скарби за допомогою відкритого доступу до фонду, каталогів і картотек, книжкових виставок і тематичних поличок. Тому для учнів молодших класів було проведено бібліотечний урок «Як самостійно вибрати книги у бібліотеці?».
   Як зауважила бібліотекар Т.Вус, існують різні шляхи пошуку і відбору книг. І всі вони однаково потрібні. Важливо вміти орієнтуватися у відкритому фонді, беручи до уваги написи на роздільниках та звертаючись за допомогою до працівника книгозбірні.


 Крім книжкових полиць, з книгами можна ознайомитися і на книжкових виставках. Виставки бувають різними, і вони є хорошими помічниками у виборі книг. Адже ціль книжкових виставок -  ознайомити юних користувачів з найкращими книгами, нагадати їм про цікаві, але призабуті, твори.


  Від теоретичних знань, діти перейшли до практичних, намагаючись самостійно вибрати цікаву книгу. Аня Ткаченко – активний користувач бібліотеки, навчає молодшу сестричку Валю, як вибрати книгу.


  А ось чи дійсно вона прийдеться до смаку - кожен зможе дізнатись дома, прочитавши твір та поділившись враженнями з друзями.

Немає коментарів:

Дописати коментар