суботу, 10 грудня 2016 р.

Пучечок холодної м’яти для Григора Тютюнника


 5 грудня виповнилося б 85 років з дня народження українського письменника, нашого земляка Григора Тютюнника. З цієї нагоди в бібліотеці була проведена година інформації: «Пучечок холодної м’яти для Григора Тютюнника».



  Славетний український прозаїк, один з найвидатніших новелістів української літератури зумів глибоко заглянути в душу людини, розкрити її в найтонших психологічних нюансах, повнокровно відтворити характери своїх сучасників.
  І хоча Григір Тютюнник народився в Шилівці Зіньківського району, сліди його письменницької діяльності знаходяться в Мануйлівці Козельщинського району Полтавської області, звідки родом його дружина.
  Саме сюди в 60-70 роки минулого століття приїздив Григір Тютюнник. Тут він жив і творив в літні місяці, тільки тут перебував «у супокої та душевній рівновазі» як він сам твердив.
  Майже більша половина написаного Григором Тютюнником – про дітей і для дітей, яких він любив по-особливому. За книги «Климко» та «Вогник далеко в степу» удостоєний літературної премії імені Лесі Українки.
Ідеалом для письменника завжди була доброта, чуйність, милосердя людської душі. Його нерозгадана душа відсвічує нам далекою й недосяжною зіркою. Його пам'ять світиться як вишневий цвіт розкішного полтавського саду…



  Задля вшанування пам'яті і величі таланту Григора Тютюнника у нашій бібліотеці  у ці дні працює книжкова виставка «Григір Тютюнник – син землі полтавської».

Немає коментарів:

Дописати коментар