вівторок, 6 грудня 2016 р.

Відкриття виставки живопису Наталії Полежаєвої в ПОУНБ ім. Котляревського


   Живе в нашому селі Варварівка Карлівського району талановита, небайдужа до розбудови культурного простору жінка, про яку ми вже не раз писали - Наталія Полежаєва. Обумова цьому - не тільки вдача, а й професія. Вона, маючи освіту культпрацівника, працює  директором Варварівського будинку культури.


  Малярський талант успадкувала від діда й батька. Фахової освіти саме з образотворчого мистецтва не має, але її творчі роботи варті уваги. Настільки варті користувачі бібліотеки ПОУНБ ім.Котляревського матимуть змогу оцінити до 21 грудня поточного року, відвідавши відділ мистецтв, де 1 грудня відкрилась виставка живопису Наталії Полежаєвої. Це її друга персональна виставка.
  З відкриттям виставки пані Наталію вітали користувачі бібліотеки. А також: головний спеціаліст відділу культури та туризму Карлівської районної державної адміністрації Наталія Гончарова; член ПОО НСМНМУ Наталія Свиридюк; заслужений працівник культури України, заступник директора  Центру народної творчості та культурно-освітньої роботи УК Полтавської ОДА Ліна Ковтун (представила зібранню створений Центром каталог виставки живопису Наталії Полежаєвої, частину примірників якого вручила бібліотеці та самій художниці); завідувач сектором відділу культурно-масової роботи з розвитку декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва Центру Мілена Майорова (за значні успіхи у розвитку і популяризаціъ образотворчого мистецтва та з нагоди відкриття персональної виставки вручила грамоту ).
 На відкриття виставки приїхала донька Ірина Хміль, яка теж успадкувала художній дар від мами Наталії Анатоліївни.


 Ведуча заходу: Олена Гаркавенко - завідувач сектору нотних видань та звукозаписів відділу мистецтв. Куратори: Мілена Майорова - завідувач сектором відділу культурно-масової роботи з розвитку декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, виставкової та видавничої роботи Центру; Галина Вікторова - завідувач відділу мистецтв Бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар