пʼятницю, 7 жовтня 2016 р.

Велика людина скромної вдачі


   2 жовтня – 110 років від дня народження І.П.Багряного (1906-1963), українського письменника, поета,публіциста, політичного діяча.
  Іван Багряний – автор світових бестселерів «Тигролови» та «Сад Гетсиманський», які давно знали і шанували на заході. В Україні його твори довгий час були заборонені. Тільки після проголошення незалежності України творчість письменника «розсекретили»: вийшли друком його романи, а на 95–ліття Багряного йому було присуджено Шевченківську премію (посмертно). Його твори включені до шкільної програми з української літератури.
   Іван Багряний ніколи не втрачав віри в себе, у свій народ і людину взагалі, в добро її душі. На його надгробку є слова: «Ми є. Були. І будем ми. Й Вітчизна наша з нами». Він прагнув згуртувати людей, повернути їх до християнських заповідей: любов до покривджених, допомога ближньому, вміння прощати, співчувати, розділяти чужу біду.
   В бібліотеці була відкрита книжкова виставка: «Іван Багряний – людина легенда» до 110-річниці від дня народження відомого українського поета, прозаїка, публіциста, політичного діяча Івана Багряного. Поціновувачам рідного слова презентували дещицю з літературного доробку славетного українця.


  Пошанування Івана Багряного ще більше наблизило до нас його особистість – особистість пристрасного патріота, борця за національну державність та самобутнього майстра художнього слова.
   Бібліотекар ознайомила юних користувачів з дитячими творами автора.

Немає коментарів:

Дописати коментар