четвер, 13 жовтня 2016 р.

Козацькій славі жити у віках


  Жовтень... На дворі дивовижна осінь. 14 жовтня - особливий день, коли переплітаються релігійне та державне, народне та військове свято: День українського козацтва, Покрова Пресвятої Богородиці, День захисника України. «Запоріжська Січ! Козацтво… Найлегендарніше минуле українського народу, його святиня. Синонім свободи, людської і національної гідності, талановитості», - розповіла бібліотекар Т.Вус. Ви всі діти великого козацького роду, гордимося своїм краєм, своєю землею і шануємо  її.»
   В фойє бібліотеки була організована виставка-вернісаж:«Шляхами українського козацтва».


  «У науково-пізнавальній, художній літературі з фондів нашої книгозбірні можна знайти інформацію про феномен такого явища, як українське козацтво, причини його виникнення, особливості формування та розвитку, про козацьку освіту та культуру, церкву у житті козаків, їх військовий вишкіл, про зброю та коней, чайки та люльки, джур та характерників, кошових та гетьманів», - звернула увагу бібліотекар Т.Вус.

  
  Народ ставився до козаків з повагою і любов'ю, сприймав їх як символ мужності, честі, людської і національної гідності. Перекази про звитяжні вчинки запорожців передаються з покоління в покоління. Епоха козацтва створила багатогранну, глибоку духовність, що стала гордістю і окрасою української історії та культури.
 В наш час відроджуються традиції українського козацтва. Цього дня юні користувачі в фойє бібліотеки змагалися спритністю, розумом, силою.



Немає коментарів:

Дописати коментар