пʼятницю, 7 жовтня 2016 р.

9 жовтня – День художника



   Витвори українських живописців були відомі у світі ще за часів козаччини. Яскраві фарби, сюжети з народного фольклору, потяг до казковості і таємничості свідчать про самобутність образотворчого мистецтва України. Враховуючи значний внесок художників до скарбниці національного мистецтва в Україні було встановлено нове свято - День художника, яке відзначається  щорічно у другу неділю жовтня згідно з указом президента (№ 1132/98) від 9 жовтня 1998р.
   Знайомство з творчістю художника-аматора Миколи Пятенка стало протягом останнього року приємним відкриттям для багатьох краян. Виставка його робіт успішно мандрувала закладами культури обласного центру.
   Своєрідним презентаційним майданчиком для виробів ветерана-умільця найперше слугує наша бібліотека. За останні два роки його виставки організовувались у Карлівському районному історико-краєзнавчому музеї, науковій обласній бібліотеці імені І.П.Котляревського, обласній юнацькій бібліотеці імені О.Т.Гончара, музеї  В.Г.Короленка, П.Мирного. Він став лауреатом Обласної премії  ім.Панаса Мирного. На святі села Микола Павлович презентував свої художні вироби.


   Він один із найкращих користувачів нашої бібліотеки.
Ми щиро вітаємо Вас, Миколо Павловичу, з цим святом!
Нехай дороги стеляться крилато,
Будуть чисті, рівні як струна.
І добро не оминає хату,
Як не оминає світ весна.
Хай здоров’я, радість і достаток,
Сиплються немов вишневий цвіт.
Хай доля малює з буднів свято,
І дарує Вам багато літ!

Немає коментарів:

Дописати коментар