середу, 11 травня 2016 р.

Тих днів не стерти з пам’яті людської


Весна іде, і переможним кроком 
В тюльпановому вічному вогні 
Йде травень крізь хвилини, дні і роки, 
Несе нащадкам спогади свої.

   Бібліотека спільно з народним історичним музеєм села організували і провели акцію «Фотографія тобі розкаже». До акції долучилися родини: Притики Надії Андріївни, Родик Тамари Федорівни, Бондаренко Зої Назарівни та ін.. На нас з світлин дивляться ветерани Другої світової війни: Герой Радянського Союзу – Родинка Сергій Лаврентійович, учасники бойових дій – Родик Федір Васильович, Недяк Андрій Полікарпович, Домашенко Назар Андрійович, Заплава Іван Мифодійович, Тичко Едуард Вікентійович; ветерани, які працювали в тилу, перебували у фашистських концтаборах.



Ми щиро вдячні за надані фотоматеріали.
   Пам'ять… Вона нетлінна і вічна. Вона дивиться на нас зі старих фотографій, сумних похоронок, листів з фронту,  які зберігають діти, онуки і правнуки.
  Війна... Вона нікого не залишає байдужим. Це - біль, горе, страждання. Ми пам'ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Та на долю сьогоднішнього покоління теж випало серйозне випробування - захищати свою Батьківщину від посягань агресора. В ці дні бібліотеку відвідав учасник АТО, Дрозд Юрій Михайлович, який більше року боронив Авдіївку, Валерянівку біля Волновахи. З виставки світлин дивляться на сьогоднішнього захисника Вітчизни, ветерани, які пройшли шляхами Другої світової війни. Йому не соромно подивитися їм в очі…


Герої не вмирають!

Немає коментарів:

Дописати коментар