пʼятницю, 13 травня 2016 р.

Ми матір називаємо святою


Багато в світі різних слів
І різних виразів чимало,
Та найласкавіше із них
І найрідніше слово – «мама».
   Не має нічого світлішого від слова «мама». Найрідніша і наймиліша, вона з народження огортає нас ніжністю, ласкою і теплом. Мама підставляє свої крила дітям – малим і вже дорослим, коли у них виникають життєві труднощі, зустрічає своєю посмішкою з далеких доріг, пригортаючи нас до люблячого серця. Вона на все життя залишається для нас, живих, символом дому, рідної землі, символом України. Саме їй, Берегині родинного вогнища, була організована книжкова виставка: « Ми матір називаємо святою».
  Біля виставки юних користувачів бібліотекар ознайомила з історією виникнення свята. Діти читали вірші, співали пісні про матір, а також поділилися традиціями святкування Дня матері у своїх родинах.
 Існують тисячі віршів, присвячених поетами матерям. Найніжніші, найсокровенніші, найкращі слова ми бережемо у своїх душах для мам. Про це найменші користувачі повідали в бібліотеці.






   Кожен із дітей пішов додому з книжечкою, яку їм прочитає найдорожча у світі людина – Мама.


   Серед багатьох травневих свят День матері є найбільш зворушливим. Лише мати може так любити і віддавати усе найкраще, що є у житті, своїй дитині. Саме вона, найдорожча людина, вчить нас людських правил, оживляє наш розум, вкладає в наші душі добрі слова. 
  Берегиня домашнього вогнища і роду людського виховує дітей, передає з покоління в покоління традиції високої духовності, культури, працьовитості.
 Юні користувачі готували подарунки для мам у бібліотеці. Діти зображували образ матері.



   Цього дня «Пісня  про рушник» Андрія Малишка звучала з вуст кожного юного відвідувача.


Мама
Це слово любовю,
Мов сонцем, зігріте,
І глибше від моря,
Тепліше від літа,
Воно народилося
Разом із нами,
Щоб квітла й не вянула
Усмішка мами!

Немає коментарів:

Дописати коментар