середу, 13 січня 2016 р.

Колядують зорі на Різдво щороку


Христос Народився! Славімо Його!
Зі Святом Різдва Христового, дорогі українці!
Миру і злагоди в родинах.
Великих змін на краще в рідній Україні!

  Свято Різдва чекають із нетерпінням і дорослі, і малі. Воно приносить чимало радощів, веселощів та солодощів. Свято тішить своїм затишком, спокоєм та надіями на краще майбутнє. Та чи знаємо ми, як його святкувати? Розпочинається свято Різдва 6 січня Святвечером. Цей день в усіх асоціюється із такою смачною стравою, як кутя. Вона красується на столі серед ще 11 страв. Кутя - окраса. Це – перша страва, яку їдять. Потім усі інші.
  Відсвяткувавши за Святою Вечерею Надвечір’я Різдва Христового, спозаранку 7 січня християни вітають у церквах Новонародженого Ісусика. Приходить Різдво Христове. Це величне свято було встановлене у четвертому столітті.
  Цього дня особлива духовна радість обіймає кожного з нас, бо цей день – незвичайний. Ми прославляємо одну з найвеличніших подій Священної історії щирим і сповненим радості привітанням: «Христос рождається – славіте Його!». Різдво Христове належить до великих християнських свят, які церква відзначає особливо урочисто. Згідно Євангелії цього дня народився Син Божий – Ісус Христос, якому люди поклоняються вже два тисячоліття. Це одне з найвеличніших свят і чи не найбагатше за розмаїтістю народних обрядів.
  З метою ознайомлення  дітей з традиціями, звичаями та обрядами українського народу, що пов’язані Різдвяно-новорічними святами; у бібліотеці з успіхом відбулися Різдвяні посиденьки: «Колядують зорі на Різдво щороку».



  Святковою атмосферою мали змогу насолодитися користувачі бібліотеки. Бібліотекар Т.Вус ознайомила присутніх з традиціями святкування Нового року та Різдва Христового на Україні, з колядками та основними атрибутами колядників. Гарному настрою сприяли колядки та щедрівки у виконанні присутніх дітей.
  Оскільки саме такі заходи, які проводить бібліотека сприяють вихованню у дітей поваги до традицій українського народу.
  Віншуємо вас, аби у вашій загородці було стільки овечок, скільки в хлібі кришок, віншуємо вас многая літа, сими святками, сим Новим роком, святим Різдвом. Дай вам, Боже, здоров'я.
Білий сніг і небо синє
Нас святами звеселя.
Колядує Україна!
Колядує вся земля!
В небі Ангели співають,
Восхваляючи Дитя.
Колядує Україна!
Колядує вся земля!


Нехай Вам засяють Різдвяні вогні!
Здоров’я й добробуту в Вашій сім’ї!
Бажаємо, щоб завжди робота була,
І щоб раділа вся ваша сім’я.
Щоб рік що наступить,
Був кращим за всіх,
Вам злагоди в домі і в справах усіх!
Хай Aнгел торкнеться Вас ніжним крилом,
Зігріє Вам серце різдв'яним теплом.
Хай радість, кохання наповнять Ваш дім,
Оселиться щастя та спокій у нім.
Веселого Різдва!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар