суботу, 27 червня 2015 р.

Молодь – окраса і надія України. Молодість – світанок життя


  Традиційно в останню неділю червня ми відзначаємо чудове свято - День молоді! Молодість – світанок життя, сповнений енергії та мрій. Сучасне покоління освічених юнаків і дівчат – це творці нашого майбутнього. Ми бажаємо кожному, хто тільки-но починає свій дорослий шлях, оптимізму та завзяття у втіленні своїх ідей у захопленнях, навчанні, роботі. Саме вам, молодим, талановитим, креативним, належить право на побудову мирного та щасливого майбутнього.
   Я, як бібліотекар, бажаю молодим багато знати, а щоб знати – багато читати. У світі існує безліч книг. І постійно друкуються нові. Чому так багато книг потрібно молоді? Тому що одні навчають, інші – розважають, треті – допомагають знайти потрібну інформацію. В одних книгах можна прочитати про минуле, а в інших – про майбутнє, одна книга розкриває світ природи, інша розповідає про космічні мандрівки.



  Наша бібліотека долучилась до проведення Всеукраїнської акції: «Українська молодь читає» книжковим розвалом: «Читати - це модно, читати – це стильно, читати - це престижно». На книжковому розвалі була представлена рекламна продукція бібліотеки, українська література на різні смаки. Цим бібліотекар хотіла нагадати молоді, що книга може стати добрим другом і порадником, тож було б добре, щоб кожен знайшов собі її величність - українську книгу до душі і міг звертатись до неї – коли за порадою, коли за розвагою.


  Бібліотекар запрошувала молодь до сільської бібліотеки, де на них чекає затишна зала, комп’ютери з безкоштовним Інтернетом і вибір різноманітної літератури.
Така краса довкіл буяє,
В словах цього не передать!
Шкода, що швидко час  спливає,
Не зупинити, не догнати.
А жаль, що молодість не вічна,
Так пропливає, наче  мить.
А вся ця таїна космічна
Кудись летить собі, летить.
І хвилю запитань здіймає.
А час біжить за роком рік.
І людям знань не вистачає,
Бо на землі короткий вік.
А так хотілося б все знати,
Й куди Земля тримає путь…
Ну, як нам роки перейняти,
Щоб молодими довше буть?
Бо ж тільки в молодості сила
Нас підніма в небесну вись.
                                Надія Красоткіна

Немає коментарів:

Дописати коментар