пʼятницю, 25 квітня 2014 р.

Оазис Краси і Духовності
 
     Сьогодні звернення користувачів до духовності, до життєдайних джерел народного мистецтва, до збереження та оновлення всіх його видів – це усвідомлення свого родоводу, духовних традицій, відродження культури українського народу. Бібліотека протягом року організовує цикл виставок народних умільців села Варварівки, наших користувачів.
   Вічнозелене дерево народної творчості збагачується новими паростками в наш час. Вироби прикрашають сьогодні сучасний інтер’єр, надаючи йому своєрідності і неповторності.
   Виставка подарувала позитивні емоції присутнім, викликала в користувачів бажання поділитися своїми творчими роботами, відвідати оазис Краси і Духовності.
    Для того, щоб оволодіти всіма «секретами» створення рукотворного дива й навчитися створювати такі оригінальні вироби з бісеру, як це вміють робити мама Тетяна Вікторівна Мокієнко (вишиває бісером картини) та донька Юлія Ясківець - юна майстриня високомистецьких витворів,  виконаних в техніці бісером. Розквітнув на виставці: «Бузок», поряд «Квітучий кущик калини»,а вже далі «Червоні кетяги калини», в іншому виробі квітнуть лілії.
     Від матері до доньки розкриваються секрети майстерності і краси. Народне мистецтво – живе мистецтво, яке постійно розвивається. Наше завдання сьогодні – не розгубити його, а передати це живе, іскристе диво наступним поколінням.
  Юлія завжди ділиться секретами техніки виконання з своїми однокласниками. До речі, дівчина займається не лише народним мистецтвом, а ще й полюбляє книги – 3 роки поспіль Юля ставала переможцем конкурсу «Найкращий читач України».





Немає коментарів:

Дописати коментар